ALPGEN Robotics Kurucu Genel Müdürü Alper Gencan, geliştirdiği robotik kodlama setleriyle önce yatırım alıp ürünlerini çoğalttı ardından da ürünlerinin 60'ın üzerinde ülkeye ihracatını gerçekleştirdi.

ÜRÜNLERİ, İNGİLTERE'DE İLK 10'A GİRDİ

Teknolojik gelişmeler, eğitim ve hobi amaçlı elektronik kartlara olan ilgi doğrultusunda hareket eden ALPGEN Robotics, eğitim teknolojileri alanında katma değerli yerli robotik kodlama eğitim setleriyle önemli bir başarı elde etti.

Gencan, 2019 yılından beri eğitim teknolojileri alanında Teknopark Ankara'da faaliyet gösterdiklerini, robotik kodlama alanında setler geliştirdiklerini, iki yılda yüzlerce kart ve modül ürettiklerini ve bunları yurt içinde ve dışında kullanıma sunduklarını ifade etti.

Gencan, ürünlerinden ikisinin İngiltere'de yayınlanan listede robotik kodlama kategorisinde ilk 10'a girdiğini söyledi.

ÇIKIŞ NOKTASI, KOLAYLAŞTIRMAK VE PRATİKLEŞTİRMEK OLDU

Ürün gruplarının kreş, anaokulu seviyesinden üniversiteye kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ettiği bilgisini veren Gencan, kullanıcıların ürünleriyle kodlama, yazılım ve elektronik bilgilerini geliştirebildiklerini, okullarda da öğretmenlerin kolay anlatabilmesi için, daha eğlenceli, eğitici-öğretici ürünler geliştirdiklerini belirtti.

Elektrik elektronik mühendisi olarak çalışmalarında kendisinin ithal ürünler kullanmak durumunda kaldığını ancak bu ürünlerin çocuklar için karmaşık ve kullanımının zor olduğunu söyleyen Gencan, "Bu sorunları gördüğüm için robot sorunlarını kolaylaştırmak için Catduino kartını geliştirdim. Başlangıç noktası, bu çalışmaları kolay ve pratik hale getirmekti." ifadelerini kullandı.

"TALEPLER ANAOKULU, KREŞ SEVİYESİNE İNDİ"

Bilhassa çocukların robotik kodlamaya ilgisini artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, pandemi dolayısıyla yurt içi ve yurt dışında eğitim kurumlarıyla gerçekleştirmeyi planladıkları yarışmaları ertelemek mecburiyetinde kaldıklarını kaydetti.

Belediyeler ve eğitim kurumlarıyla bu tarz etkinlik ve çalışmalar için görüşmelerinin devam ettiğini aktaran Gencan, bu alana özellikle son 5 yıldır ilginin arttığını ve talebin anaokulu seviyesine indiğini dile getirdi.

"ABD VE AVUSTRALYA'DA ÜRÜNLERİMİZİN SATIŞINA BAŞLAYACAĞIZ"

Yurt dışı satışlarının yurt içindekinden daha fazla olduğuna dikkat çeken Gencan, 60'tan fazla ülkeye ürün gönderdiklerini dile getirerek, halihazırda ABD ve Avusturalya ile görüşmede olduklarını, bu ülkelerde ürünlerinin satışını başlatacaklarını ifade etti.

Herhangi bir pazarlama-reklam çalışması yapmamalarına karşın İngiltere'deki satışlarının Türkiye'den daha fazla olduğunu söyleyen Gencan, satışlarını yayılmanın daha kolay olduğu yurt dışından yürütmeye yönelik çalışmalarının olduğunu bildirdi.

Satışlarının yüzde 80'ini yurt dışına gerçekleştirdiklerine vurgu yapan Gencan, "Ürünlerimiz çok kaliteli, hatta birkaç firma bizim ürünleri yurt dışından getirip Türkiye'de sattığımızı da düşünmüş. Ürün bu kadar kaliteliyken, hedefimiz de dünya geneli olduğu için uzun dönemde organizasyonumuzu yurt dışına taşımayı düşünüyoruz. İlk yıl sadece bir ürünüm varken son 1 yılda aldığım yatırımla yüzlerce ürünüm oldu. ABD ve Avusturalya'dan bir yatırım daha alırsam daha da ivmeleneceğimi düşünüyorum." (AA)