Intecro Robotics, ağır ve kalın iş parçalarının robotlu kaynak ve otomasyon süreçlerinin zor olması gerçeğinden hareketle, robotik üretim süreçlerine entegre edilebilen sezgisel kaynak teknolojisi “Refleksweld”i geliştirdi.

Kaynak teknolojisinde yeni bir dönem olarak lanse edilen teknolojiyle birlikte hatalı gap'ler, yörüngesi değişen iş parçaları, çatım hataları ve kaynaklı üretim basamaklarının engellenemeyen doğal sorunların önüne geçiyor. 

“KAYNAK UYGULAMALARI HİÇ BU KADAR ZEKİ OLMAMIŞTI”

Geliştirdikleri yeni teknoloji ile ilgili açıklamalarda bulunan Intecro CEO’su Ali Şen, “Artık kaynaklı birleştirme prosesi için gerçek zamanlı ve algoritma temelli refleks gösteren, parametresini kendisi ayarlayan robotlardan söz edebiliriz. Robotik kaynak uygulamaları hiç bu kadar zeki olmamıştı!” dedi.

HASSAS OLARAK YERİNİ BULUYOR, KAYNAK YÖRÜNGESİNİ BELİRLİYOR

Şen, yeni teknoloji sayesinde robotun parça yanlış konumlansa bile uzay koordinatlarında hassas bir şekilde yerini bulduğunu, kaynak noktaları kaysa da doğru kaynak yörüngesini tespit edebildiğini söyleyerek, “Kaynaklanacak levhaların geometrik durumuna göre (gap, fit-up, parça kalınlığı); akımı, voltajı, tel sürme hızını, robot hızını, weaving genliğini sezgisel algoritması ile anlık olarak ayarlayarak full penetrasyon için mükemmel gazaltı kaynak işlemi sağlıyor. Anlık parametre ayarını kendisi yapıyor.” ifadelerini kullandı. 

TEST AŞAMALARINDA BAŞARI SAĞLADI     

Son 1 yıldır farklı malzeme ve geometriler üzerinde gerçekleştirdikleri denemeler ve laboratuvar çalışmalarından elde edilen verileri de paylaşan Şen, yüzde 92-100 arasında full penetrasyon, UT (Ultrasonik Test) ve RT (Radyografik Testi) test kontrol başarısı sağladıklarının altını çizdi.