ABB ve Covariant, otonom depo sipariş hazırlama çözümünün yanı sıra robotik çözümlerine entegre yapay zeka kullanımı için iş ortaklığı anlaşmasına vardı.

Firma, Covariant iş birliği ile yapay zeka teknolojisiyle dağıtım ve e-ticaret sektörlerinde genişlemeyi hızlandırıyor.

Akıllı robotların dinamik ortamlarda insanlarla birlikte çalışabildiği, tamamlanan her görevle beraber öğrenme ve geliştirme yapabilen ve yapay zekaya sahip robot ortak vizyonu için iki şirketi bir araya getiren ortaklığın ilk kurulumu, Hollanda'da web işleri için önde gelen bir e-ticaret yerine getirme hizmeti sağlayıcısı olan Active Ants'ta gerçekleştirildi.

“YEPYENİ FIRSAT VE UYGULAMA ALANI AÇIYORUZ” 

Söz konusu ortaklığa ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABB Robotik ve İmalat Otomasyonu Bölümü Başkanı Sami Atiya, “Dağıtım ve e-ticaret gibi yeni büyüme sektörlerine genişleme ve bu alanlarda ölçeklendirme potansiyelini kullanma stratejimizin bir parçası. Müşterilerimizin robotik çözümlerinde birinci tercihleri olma ve tekliflerimizi başarılı bir şekilde tamamlama hedefimize katkıda bulunuyor. Yapay zekanın robotlarımızla birleşmesiyle, çeşitli endüstriler için yepyeni bir fırsat ve uygulama alanı açıyoruz.” şeklinde konuştu. 

“İŞ BİRLİĞİMİZ İÇİN MUTLUYUZ”

Covariant Kurucu ve CEO’su Peter Chen ise, “Yapay zekayı ilerletmek istiyorsanız, onu laboratuvardan çıkarmamız ve gerçek dünyaya uygulamamız gerekiyor. ABB'nin otomasyon sistemlerini en zorlu endüstriyel ortamlara yerleştirme konusundaki yaklaşık beş yıllık saha bilgisi ve uzmanlığından yararlanarak, dünya çapındaki müşteriler için yapay zeka robotik çözümleri oluşturmak üzere birlikte çalışabildiğimiz için çok mutluyuz.” dedi. 

ÇOK AMAÇLI BİR YAPAY ZEKA

ABB’nin 2019’da yapay zeka teknolojisinde 20 farklı girişim firmasının, dünyada halihazırda uygulanan 26 farklı toplama, paketleme ve ayırma zorluğuna yönelik çözümlerin değerlendirildiği yarışmayı kazanan Covariant, Silikon Vadisi’nde bir start-up şirketi olarak faaliyet gösteriyor.

Covariant, robotların çevrelerindeki dünyada görmesini, akıl yürütmesini, hareket etmesini ve geleneksel konvansiyonel robotlar açısından karmaşık gelen farklı görevleri tamamlamasına imkan veren çok amaçlı bir yapay zeka olarak nitelendiriliyor.