Küçük makinalardan üretim hatlarına ve fabrikalara kadar endüstriyel tesisler için güvenli uzaktan erişimi tek cihazla sağlayabilen Secomea’nın Türkiye temsilciliğini yürüten Hidro-Tek, robot eli/tutucusu konusunda uzmanlaşan Soft Robotics Gripper’larının Türkiye distribütörü oldu.

Bütün Delta, Scara veya kolaboratif robot projelerinde kullanıma uygun olan ve yüksek hızlı pick&place işlemi imkanı sunan robota insan eli hissi veren gripper’lar, özellikle hassas kavrama teknolojisiyle öne çıkıyor.

Firmanın gıda uygulamaları için FDA ve EC sertifikalarına sahip yeni ürünü, söz konusu özelliğiyle gıda güvenliğine de uygun olarak tasarlandı.

“TUTMA ESNEKLİĞİ VE HİJYEN SAĞLIYOR”

Hidro-Tek Genel Müdürü Barış Çalışkan, “Yeni ürünümüz ‘SoftRobotics’ ile kolaboratif veya tüm endüstriyel robot projelerinizde, robotunuza insan eli hissi veren bu gripper’larla, hassas kavrama çözümlerinize yardımcı olmak istiyoruz.” dedi.

Tüm tutucuların gıda için uygun olmadığını ve gıda güvenliği konusunda hijyen veya tutma noktasında sorunlara yol açabildiğine dikkat çeken Çalışkan, ‘SoftRobotics’in parmakları size, çikolatadan ete, balıktan dondurulmuş ürünlere kadar birçok noktada hem tutma esnekliği hem de hijyen sağlayacak.” ifadelerini kullandı.