Tekkan Plastik Genel Müdür Yardımcısı Caner Turhan, "Ortalama verileri dikkate aldığımızda, 6 ay ile 1 yıl arasında standart bir robot sağladığı avantajlar ile yatırım maliyetini karşılayacaktır." dedi.

Turhan, üretimlerindeki robot dağılımı, kullanımın sağladığı avantajları ve yatırım geri dönüş süresi ile ilgili bilgiler verdi. 

KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI KANTEC, AMERİKA’DA TAVUK KELEBEĞİ TANITTI

"ÇALIŞANLARIN TEKNOLOJİK YATKINLIĞINI ARTIRIR"

Enjeksiyon makinalarımızın yüzde 80 kısmı robotlu. Kalan yüzde 20 kısım ise ürün yapısı ya da makina çalışma şekli kaynaklı robotsuz çalışmaktadır. Robot, üretim faaliyetinizde sürdürülebilirlik sağlayan temel unsurlardan biridir. Robot hastalanmaz, sizin tanımladığınız parametrelerde çalışır, kararlıdır, üretim verilerindeki sapmalarınızı ortadan kaldırır, kalite seviyenizi artırır, firelerinizi azaltır, daha birçok direkt ve endirekt kazanç sağlar. Robot kullanımı, aynı zamanda, çalışanlarınızın teknolojik yatkınlığını artırır.

"OTOMASYON PROJELERİ ALT BİR TİCARİ FAALİYET" 

Otomasyon ve robot projeleri firmamızda alt bir ticari faaliyet. Bu faaliyete başlarken önce kendi ihtiyaçlarımızı karşılamayı amaçladık. Sonra gördük ki bu alanda çok büyük ticari bir fırsat var ve yapılanmamızı bu alanda sürdürdük. Aynı zamanda üretim yapan da olmamız, müşteri ihtiyaçlarını net anlamamızı, hatta talep etmedikleri konularda bile fayda sağlayacak öneriler geliştirmemizi sağladı.

"AVRUPA İLE TÜRKİYE ARASINDA BÜYÜK FARK VAR"

Avrupa’da, yaklaşık olarak, makinaların robot ile çalışma ortalaması yüzde 75 seviyelerinde iken, ne yazık ki ülkemizde hala yüzde 30 seviyelerindedir. Bunun nedeni, ne yazık ki sanayicimizin ilk yatırım maliyetini yüksek bulup, detaylı mukayese yapmadan yatırımdan vazgeçmesidir. Elbette çalışılan proses detaylarına göre yatırım geri dönüş süresi fark gösterecektir. Ancak ortalama verileri dikkate aldığımızda, 6 ay ile 1 yıl arasında standart bir robot, sağladığı avantajlar ile yatırım maliyetini karşılayacaktır. Satış ekiplerimiz bu konuda müşteri adaylarımıza mukayese tablosu oluşturmak üzere destek olmaktadır."