İstanbul Kağıthane ilçesinde bulunan Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin robot takımı, FIRST Vakfı’nın dünya genelinde organize ettiği ve 27-30 Mart tarihleri arasında Florida’da yapılacak dünyanın en prestijli robot yarışmasında Türkiye’yi temsil etmeye hazırlanıyor.

Okul Müdürü Tuncay Otay, robotun kodlama, mekanik, elektrik-elektronik gibi birçok kriterinin değerlendirildiği yarışmaya geçtiğimiz iki yıl katıldıklarını ve ödülle döndüklerinin altını çizerek, “Bu yıl da katılmak istiyoruz. 16-17 kişilik bir ekibimiz var. Ekibimizin uçak bileti, konaklama ve yeme-içme masraflarının karşılanması gerekiyor.” diye konuştu.

İNTERNET ÜZERİNDEN CANLI YAYINLANIYOR

Dünya genelinde milyonlarca kişinin internet üzerinden canlı olarak izlediği yarışmaya, geçen yıl katıldıklarında 22-23 kişilik bir ekip götürdüklerini kaydeden Otay, dolardaki yükseliş nedeni ile bu yıl sayıyı düşürdüklerini dile getirdi. Otay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz iki yıl, biletlerimizi Kağıthane Belediyesi aldı. Bu yıl için de umutluyuz. Ancak, konaklama, transfer, yeme-içme gibi birtakım masraflar söz konusu. Okulumuz yoksul bir bölgede bulunuyor. Öğrencilerimizin, vize parasını dahi bulmaları güç… Yoğun bir sponsor arayışımız sürüyor. Bir an önce rezervasyonlarımızı yaptırmak istiyoruz. Gecikince, maliyet de artıyor. Bu yarışmaya katılmak okulumuz için de öğrencilerimiz için de çok önemli. Umarım, gerekli desteği alabiliriz.”

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takımı, yarışmada geçen yıl “En İyi Takım Ruhu” ve “En Yüksek Puan Alan Çaylak” ödüllerinin sahibi oldu.

62 TAKIM ARASINDA FİNALE KALDI

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi robot takımı, yarışmanın Fikret Yüksel Vakfı tarafından düzenlenen Türkiye ayağında ise 62 takım arasında finale kaldı.

ABD’deki yarışmanın ön hazırlığı olan ve 19-22 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışma, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yapıldı.