KUKA, ABB, FANUC, Yaskawa markalarında Türkiye’nin en büyük ikinci el satış gücüne sahip olduklarını ifade eden PLC Merkezi Robotics Kurumsal Satış ve Pazarlama Müdürü Cem Özgöçmen, “Robot ve robot ekipmanları konusunda stok gücümüze güveniyoruz.” diyor.

Özgöçmen ile pandemi sürecinde robotlara olan ihtiyacı ve firmalarına gelen talebi, satış sonrası hizmetlerini, katılım sağlayacakları 6. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’ndeki hedef ve beklentilerini konuştuk.

Cem Bey, şirketinizin misyonu ve vizyonundan bahsedebilir misiniz?

Misyonumuz; faaliyette bulunduğumuz sektörlerde kesintisiz ve sürdürülebilir üretime en yeni teknolojilerimiz, profesyonel kadromuz ve güçlü stoğumuzla düşük maliyetli çözümler sunmaktır.

Vizyonumuz ise; Türkiye’nin otomasyon hizmetleri konusunda en çok tercih edilen firması olup ülkemizdeki ihtiyacı ortaya çıkararak robot otomasyon teknolojileri ile tanıştırmaktır.

ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

Pandemiyle birlikte robotlara olan ihtiyaç arttı mı? Bu bağlamda firmanıza gelen talepleri, sektörde ikinci el robotlara olan ilgiyi değerlendirebilir misiniz? 
Pandemi döneminde uzaktan çalışma zorunluluğu ve fabrikaların belli süreyle üretimlerine ara vermesi en önemlisi insan gücü ile yapılan işlerin verimsiz hale gelmesi ve işlerin Covid-19 pandemisinden dolayı aksaması ile robot ve robotlu otomasyonun önemini gözler önüne serdi. Bu bağlamda birçok sektörden taşıma, kaynak, delme, kesme, oyma, çapak alma, paletleme ve paketleme gibi işlerin müşterilerimiz tarafında ciddi talep gördüğünü ve endüstriyel robotların bu tip işlere entegre edilmek istendiğini görüyoruz.

Satışını gerçekleştirdiğiniz ikinci el robotları müşterilerinize teslim etmeden önce ne tür bakım aşamalarından geçiriyorsunuz? Satış sonrası hizmetleriniz nelerdir?

Robot ve robot ekipmanları konusunda stok gücümüze güveniyoruz. KUKA, ABB, FANUC, Yaskawa markalarında Türkiye’nin en büyük ikinci el satış gücüne sahibiz. Satışını gerçekleştirdiğimiz ikinci el robotları müşterilerimize teslim etmeden önce;
•    yağ değişimi,
•    yük testleri, 
•    hassasiyet testi,
•    tekrarlanabilirlik testi,
•    elektronik ve mekanik bakımları
yapıldıktan sonra raporları ile birlikte 1 yıl garantili şekilde müşterilerimize teslim ediyoruz. En önemlisi de müşterilerimize, firmamızda ve kendi üretim tesislerinin bünyesinde temel ve uygulamalı robot eğitimleri veriyoruz. Robot ve robot ekipmanları konularında KUKA, ABB, FANUC, Yaskawa, Comau marka ikinci el ve sıfır robot satışları ve satış sonrası hizmetlerimiz olan servis, tamir, eğitim, proje ve satış hizmetleri üzerine Türkiye’de ve Bulgaristan’da profesyonel hizmetler sunmaktayız.

Firma olarak odaklandığınız robotik mühendislik/proje uygulamalarınızdan bahsedebilir misiniz? 

PLC Merkezi Robotics olarak odaklandığımız robot mühendislik uygulamalarımız; CNC besleme, gazaltı kaynak, plazma kesim, pres besleme uygulamaları, paletleme ve paketleme uygulamaları, taşıma uygulamaları, mermer işleme uygulamaları, ahşap işleme uygulamaları ve plastik işleme uygulamalarıdır. Ayrıca müşterilerimizin talep ettiği ölçülerde 7. eksen pozisyoner üretimi ve uygulamaları yapmaktayız. Bunların haricinde Sprutcam program satışı yapıyor ve programın eğitimleri firmamız tarafından gerçekleştiriliyor.

6. Robot Yatırımları Zirvesi’nde hangi konulara odaklanacaksınız? Hedefinizde hangi sektörler var? 

Robot Yatırımları Zirvesi’nde endüstriyel robot satışı ve satış sonrası hizmetlerimiz olan tamir, servis, proje ve eğitim konularına odaklanmak en büyük hedefimizdir. Otomotiv, ahşap, mermer, kaynak, plastik, demir-çelik, kimya sektörlerini endüstriyel robotlar ile tanıştırmak istiyoruz.

Zirve ile ilgili hedef ve beklentileriniz nelerdir? 

Zirve ile ilgili hedef ve beklentimiz; Türkiye ve Bulgaristan şirketlerimizdeki endüstriyel robotlara yönelik stok ve hizmet gücümüzü, müşterilerimizle buluşturarak ihtiyaçlara yönelik kaliteli adımlar atabilmektir.