Üretim süreçlerinde çalışanları aktifleştiren, onları girişimci hale getiren Universal Robots, endüstriyel süreçlerde rekabet avantajı yaratmak adına verimliliği artıran kolay uygulanabilir araçlara yönelen bütün sektörlere UR+ ile çözüm sunuyor.

Ücretsiz çevrimiçi platformu UR+ ile robot kurulumunda a’dan z’ye bütün ihtiyaçları karşılayan firma, böylece otomasyonu herkesin için ulaşılabilir kılmaya devam ediyor.

PLATFORMDA HER ŞEY MEVCUT

Robot programlama uzmanlığına ihtiyaç duymayan söz konusu ürünlerin kolaylıkla programlanabildiğini ifade eden Universal Robots Satış Geliştirme Yöneticisi Kandan Özgür Gök, esnek ve iş birliğine yapısıyla endüstrinin yanı sıra üniversitelerde ve pekçok alanda verimli bir şekilde kullanılabildiğini söyledi.

UR+ ürünlerini geliştirmek ve ticarileştirmek isteyenlere yenilikçi uygulamalarıyla hem kolay hem hızlı kurulum hem de programlama imkanı sağladıklarını dile getiren Gök, platformun gripper gibi yardımcı ekipmanlardan kamera sistemlerine, aksesuarlardan yazılıma kadar her şeyi barındırdığını kaydetti.

UR+ platformunu 2016’da hayata geçiren firmanın “Tak-Çalıştır ve Üretime Başla!” konseptine uygun şekilde geliştirdiği programda, 155 sertifikalı ürün ile 400’ün üzerinde onaylı ticari ürün geliştirici partner şirketi bulunuyor.

130’DAN FAZLA ÜLKEDE 63 BİNİN ÜZERİNDE KULLANICI

Universal Robots Akademi ise cobot’ları öğrenmek ve robot programcısı olmayı amaçlayanlara yönelik olarak 2017 yılında devreye alındı.

Ücretsiz çevrimiçi bir platform olan UR Akademi, 8 farklı dilde toplam 9 online modül ile robot teknolojisine yeni başlayanlar için bile önemli kolaylıklar sunuyor.

Firma, dünya genelinde 130’u aşkın ülkede 63 binden fazla kullanıcıya sahip olan platforma, yakın gelecekte Türkçe dil seçeneğini de ekleyerek kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor.