ABD merkezli otonom teslimat robotu firması Refraction AI, 4,2 milyon dolarlık tohum yatırım aldı.

YEREL RESTORANLARLA BİRLİKTE ÇALIŞIYOR

Refraction AI şu anda Michigan bölgesinde REV-1 adlı otonom teslimat çözümünün beta testini gerçekleştiriyor.

Şirket, yerel halka yemek siparişi vermek için bölgedeki restoranlarla iş birliği içinde çalışıyor.

SON ADIM TESLİMATINDA ARTIŞ SÜRÜYOR

Son adım teslimatı ya da diğer adıyla son kilometre lojistiği, söz konusu robotlar San Francisco'da halka açık caddelerde yasaklandığı 2017'den beri, birkaç kez durup yeniden başlayan bir otomasyon pazarı olarak dikkati çekiyor.

O tarihten beri şirketler, otonom teslimat robotlarının halka açık caddelerde ve sokaklarda test edilmesini sağlamak için yerel yönetimlerle birlikte çalıştı.

ÜNİVERSİTELER İLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYORLAR

Çoğu teslimat şirketi, çözümü, üniversite kampüslerinde öğrencilere robotlarla yiyecek dağıtma konusuna odaklandı.

Söz konusu kullanım senaryosu ayrıca, kontrolün rahatlıkla yapılabildiği bir ortamda, istekli ve uyumlu bir ortakla (üniversitelerle) rehberlik ve navigasyon sistemlerinin geliştirilmesini ve test edilmesini de sağladı.

COVİD-19 İLE BİRLİKTE YENİ BİR PAZAR AÇILDI

Son kilometro lojistiğinde bazı yerli şirketler, halihazırda kaldırımlarda ve caddelerde güvenli bir şekilde gezinme, yaya ve araç trafiğinden kaçınma, kavşaklarda caddeleri geçme ve teslimat işlemlerini izleme konularındaki çalışmalarını sürdürüyor.

Pandemide restoranlar için paket servisi siparişleri artarken, Covid-19 öncesinde bu seçeneği düşünmemiş müşterilerine yiyecek dağıtımı konusunda bir pazarın açılmasını da sağlamış oldu. (Kaynak: The Robot Report)