Gimatic, pnömatik ve elektrikli tutucuların yanı sıra tüm dünyada robot elleri konusunda da uzmanlığını konuşturuyor. Enjeksiyon makinasından parça alan robot eli ve ekipmanları konusunda ürün yelpazesi en geniş firma olma özelliğini taşıyan Gimatic, yalnızca robot eli yapımı için plastik sektörüne hitap eden 2000’den fazla ve toplamda 3000 ‘in üzerinde ürüne sahip. Firma, gelişen teknolojiyi hem tutuculara hem de robot ellerine yansıtıyor.

Dünya çapındaki organizasyonu ve üstün teknolojik uygulamaları sayesinde Gimatic, yurtiçi ve yurtdışındaki bütün partnerlerine aynı kalitede hizmet vermeye devam ediyor.

ENJEKSİYON MAKİNASINDAN PARÇA ALAN GİMATİC ROBOT ELLERİ

Gimatic’in hem satış hem de teknik ekibi müşterilerinin ihtiyaçlarını analiz etmek ve doğru ürüne doğru çözümü sunmak için düzenli olarak eğitimlerden geçiyor.  İlk olarak satış ekibinin ürünler ve müşteri memnuniyeti konularında uzmanlaşması sağlanıyor.

Satış ekibi, talepleri dinledikten sonra müşterilerin izin verdiği ölçüde dataları topluyor ve uygun çözümün geliştirilmesi için elde edilen verileri teknik ekibe aktarıyor. Gimatic’in tüm ürünlerinin 3 boyutlu çizimleri mevcut olduğundan ve genellikle ara plaka gerektirmeden birbiri üzerine takılarak kullanıldığından tasarımcılar için Gimatic ürünlerini kullanmak oldukça kolay. Müşteriler genellikle taşınacak parça ile ilgili bilgileri firma ile paylaşır.  

Ürüne teknik açıdan en uygun olacak tutucu veya alternatif ekipmanlardan oluşan robot elini belirleme işini de Gimatic yapar. Robot eli tasarımı konusunda uzman olan Gimatic ekibi, parçaların tutulacağı yüzeyden, kullanılacak robota kadar tüm bilgileri değerlendirir. 

Burada öncelikli amaç, yapılacak olan işe en uygun ve verimli robot elini tasarlamaktır. Daha sonra kullanılacak olan parçaların listeleri belirlenir ve tekliflendirme sürecine geçilir. Diğer yandan Gimatic, müşterilerinin talep etmesi halinde teslimat aşamasında devreye alma hizmeti de vermekte. Firma, bu konuda Türkiye’deki neredeyse tüm plastik enjeksiyon üretimi yapan firmalarla partnerlik yapıyor.