Keba’nın LTI Motion ve Heinz Fiege GmbH'yi bünyesine dahil ettikten sonra elde ettiği kazanımları anlatan Keba Türkiye Genel Müdürü Arif Aykan Kılıç, “LTI Motion firmasının KEBA ‘dan farklı olarak depo otomasyonu, CNC lazer kesim, rüzgar türbinleri kanat kontrolü ve turbo blower sektörlerine yönelik özel donanım ve yazılım çözümleri var.

Bu sektörlerdeki firmaları araştırıyoruz ve yakın zamanda aktif satış ve pazarlamaya başlayacağız” dedi. 

Son dönemde ürün grubunuzda yaşanan teknolojik gelişmeler ve yenilikler nelerdir?

Uzun zamandır heyecanla beklediğimiz yeni kontrolör ve IO modüllerimiz KEBA C5 Kontrol ürün ailesi adı altında piyasaya çıkardık ve yeni projelerde kullanmaya başladık. Yeni kontrolör ailemiz mevcut kontrolörlerimize kıyasla daha yüksek performansı daha kompakt bir boyutta sunuyor. Bunun yanında ciddi fiyat avantajı ile beraber geldi. Bu sayede müşterilerimize robot kontrol çözümlerini yanında makina kontrol çözümleri de sunabileceğiz. Bir diğer yeni ürünümüz T150 Mobil panelimiz. Müşterilerimiz uzun zamandır 10.1” büyük ekran bu mobil panelimizi bekliyorlardı.  Artık robot ekranlarınızı akıllı cihazlarınız gibi kullanabileceksiniz. KEBA olarak mobil ekranlarda açık ara pazar lideriz. Yeni teknoloji trendlerinden olan multi-touch ekran özelliği yanı sıra yüksek perfomansı ve hafifliği ile robot firmalarının ihtiyaçlarını çok rahat karşılıyacak. 

LTI Motion ve Heinz Fiege GmbH'yi bünyenize dahil ettikten sonra ne tür kazanımlar elde ettiniz? KEBA dünyasına entegrasyonu ve KEBA Türkiye olarak, pörtföyünüze yeni katılan ürün ve çözümler ile ilgili bilgi verir misiniz? 

KEBA ve LTI Motion, birkaç yıldır otomasyon çözümleri alanında yakın bir iş birliği içindeydi. Bu uzmanlığı ve onlarca yıllık sahip olduğu tecrübe ve yenilikçi gücü bir araya getiren KEBA, LTI Motion ve Heinz Fiege GmbH, her üç şirket için de eşsiz bir pazar fırsatına sahip oldu. Bu sinerji, sadece teknolojide ve modüler ürün sisteminde değil, satış ağında da mevcut olacak.
LTI Motion firmasının KEBA ‘dan farklı olarak depo otomasyonu, CNC lazer kesim, rüzgar türbinleri kanat kontrolü ve turbo blower sektörlerine yönelik özel donanım ve yazılım çözümleri var. Bu sektörlerdeki firmaları araştırıyoruz ve yakın zamanda aktif satış ve pazarlamaya başlıyacağız. 1 yıldan kısa bir süre içinde LTI motion bütün ürünlerinin KEBA markası ile altında satışına devam edilecek. 

Bu sektörlere ilişkin olarak hangi çözümlerinizi tanıtacaksınız? 

Zirve’de ilk amacımız yerli robot yapmak isteyen yeni müşterilere KEBA kontrol çözümleri ile kolayca bunun mümkün olacağını göstermek istiyoruz. Çünkü çoğu zaman mekanik olarak robotu yapma imkanı olsa bile müşterilerinin robot yazılımı ve donamı olmadığı için profesyonel anlamda piyasaya uygun bir ürün ortaya çıkamıyor. Aynı zamanda mevcut müşterilerimize yeni C5 kontrolör ve T150 mobil ekranı tanıtmak istiyoruz.

Firmanızın Endüstri 4.0 vizyonunu ve bu kapsamda gerçekleştirdiğiniz çalışmaları öğrenebilir miyiz?

Öncelikle çözümlerimiz robotik üretimde kullanıldığı için KEBA Endüstri 4.0 uyumluluğu konusunda çok yoğun çalışmakta. Yeni çıkan bütün ürünlerimiz Endüstri 4.0 hazır olarak çıkmaktadır. Aynı zamanda Easynet adında üretim takip ve planlama yazılımımız var ve makinelerinde KEBA çözümlerini tercih eden müşterilerimize bu yazılımımı sunuyoruz.

Gelecek dönem hedef ve beklentileriniz nelerdir?

Öncelikli amacımız Türkiye’de robot üreten firma sayısının artması için elimizden gelen desteği vermek. Bu sayede robot ithalatı azalacak ve ihracatı başlayarak cari açığın azalması için bir katkıda bulunmuş olacağız. Yeni C5 kontrolörlerimiz ile yüksek performans gerektiren ve çok eksenli makineler imal eden müşterilere daha uygun ve ekonomik çözümler sunmaya başlıyacağız. 
LTI ürünleri ile daha da güçlenene ürün ve sektörel çözüm pörtföyümüz ile CNC lazer ve depo otomasyonu konusunda yeni müşteriler bulurak başarılı projelere imza atmak istiyoruz.