İSTANBUL (AA) - Toyota çalışanları tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip olan robot basketbolcu CUE, yüzde 100 sayı isabetiyle dikkat çekiyor.

KOnuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamaya göre, geliştirme ekibi robotu bir adım daha ileriye götürerek, dördüncü nesil CUE'yi meydana çıkardı.

CUE3, sahanın ortasından attığı şutlarla profesyonel NBA oyuncularına benzer performansıyla dikkatleri üzerinde toplamıştı.

Daha da geliştirilen 2,09 m'lik CUE4, koşarak tek başına topu alıp atış yapabiliyor ve atışın ardından tekrardan koşmayaı sürdürebiliyor.

Levanga Hokkaido takımı ile basketbol ligi All-Star maçında sahaya çıkan geliştirme aşamasındaki CUE4, CUE3'ün başarısını daha da ileriye götürerek üç sayı yarışmasında yaptığı 11 üçlük denemesinde de başarılı oldu.

Parkede tüm açıları ve hızı hesaplayarak atışlarını yapan robot basketbolcu CUE4, yapay zekaya sahip robotların insanlar gibi hareket edebileceğini gösteriyor.

2019' yılında arka arkaya 2020 serbest atışı gerçekleştirerek Guinness Dünya Rekoru'nun sahibi olan CUE, yeni elleri ve karbon fiber çerçevesiyle topu kendi kavrayıp kusursuz atışlar gerçekleştirebiliyor.

CUE3'ün güç kabloları yerine küçük ve güçlü motorlar kullanan geliştirme ekibi, şut mekanizmasını iyileştirmek amacıyla yapay zeka sistemini de geliştirdi.
 

Alvark Tokyo kulübünde yaklaşık iki yıl geçiren CUE, Levanga Hokkaido'ya transfer oldu.

28 Aralık'ta Hokkaido Spor Merkezi'nde ilk antrenmanına çıkan CUE4, yeni yeşil formasıyla takım arkadaşları tarafından sıcak bir şekilde karşılanarak dikkatleri üzerinde topladı.