ROBOS, 2019 yılında yeni bir nagivasyon teknolojisi olan ve özellikle hastaneler, havaalanları, AVM’ler gibi halka açık yerlerde uygulanabilir olan doğal navigasyonlu AGV projeleri gerçekleştirecek. 

Firma, söz konusu proje için İsviçre firması BlueBotics ile iş birliği yapacak. 

“ENDÜSTRİ, DOĞAL NAVİGASYONU TERCİH ETMİYOR”

ROBOS Kurucu Ortağı Enver Burak Korçak, doğal navigasyonda AGV’lerin sezgisel olarak, kendi rotaları dahilinde serbest bir şekilde gezdiğini ancak üreticilerin fabrikası içerisinde serbest dolaşan yerine, rotasının dışına çıkmayan AGV’leri tercih ettiklerini söyledi.

Endüstride uygulanacak AGV sistemleri için daha öngörülebilir sistemler kurduklarını belirten Korçak, bu nedenle hem maliyet açısından uygun hem de net çizgilerden giden lazer yönlendirmeli olanları tercih ettiklerini ifade etti.

AGV’LERİNİN TASARIMLARINI YENİLEDİ

AGV’lerin yazılımı, mekanik tasarımı, otomasyonu, navigasyon yazılımını tamamen kendi bünyesinde geliştiren ROBOS, bu sayede müşterilerinin özel taleplerini karşılayabiliyor. 

Üretime başladıkları ilk yıllarda müşterilerinin talepleri doğrultusunda onlara özel ürün tasarladıklarını kaydeden Korçak, son dönemlerde hem adetlerin artması hem de yurt dışına gerçekleştirdikleri projelerden dolayı ürünlerinde standartlaşmaya gittiklerini belirtti.

Korçak, 2019 yılı ile birlikte bütün AGV tasarımlarını yenilediklerini belirterek, “Kullanıcılar, AGV’lerin tasarımlarının daha estetik olmasını talep ediyor. Fabrika içerisinde de dolaştığı için sektördeki diğer makinalardan farklı. Bu nedenle tasarımlarını yeniledik. 2019’da AGV’lerimizi yenilenmiş tasarımlarıyla müşterilerimizin beğenisine sunacağız.” dedi.

OTOMOTİV VE BEYAZ EŞYA AĞIRLIKLI PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYOR

Endüstride otomotiv ve beyaz eşya ağırlıklı projeler gerçekleştiren Robos, 2018 yılında Türk Traktör, BSH, Siemens, Bosch Termoteknik, Vailant Demirdöküm, Algida, Arçelik gibi sektörün önde gelen firmalarına çözümler sundu.

Otomotiv ve beyaz eşya sektöründen farklı olarak Shell Derince Fabrikası’na teslim ettikleri iki AGV’nin gres yağ taşıdığını dile getiren Korçak, Toyota ile gerçekleştirdikleri projeye ilişkin olarak da şu bilgileri paylaştı: “Toyota’ya AGV vermeye başladık. Üç yıl önce verdiğimiz AGV’leri test ettiler, seri üretimde kullandılar. Daha önce Toyota, AGV’leri kendi bünyesinde yapıyordu. Şuanda eskiyenleri ve yeni AGV projelerini bize veriyorlar. Biz geçmişte kendi kurdukları sistemleri yeniliyor ve yeni projeleri hayata geçiriyoruz.”