Robot Entegratörleri ve Yüksek Teknolojili Sistem Üreticileri Derneği ROBODER ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) arasında ,"+1 Eğitim Modeli"ni de kapsayan geniş kapsamlı bir iş birliği protokolü imzalandı.

ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

İŞ YERİ EĞİTİMLERİNİ, ROBODER VE ÜYE İŞLETMELERDE YAPACAKLAR

ROBODER'in robotik otomasyon sektörünü bir araya getirdiği 4 Haziran'da İstanbul The Greenpark Hotel’de gerçekleşen "Türkiye Robotik ve Otomasyon Zirvesi 2022" etkinliğinde gerçekleşen iş birliği protokolünü, ROBODER adına Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yarış ve SUBÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan imzaladı.

Protokol; eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ile sosyal ve kültürel alanlardaki iş birliğini içeriyor.

Protokol çerçevesinde, SUBÜ öğrencileri +1 Eğitim Modeli kapsamındaki en az bir dönem tam zamanlı iş yeri eğitimlerini ROBODER ve üye işletmelerinde yapabilecek.

+1 EĞİTİM MODELİ NEDİR, NEYİ AMAÇLIYOR?

"3+1 Eğitim Modeli",  iş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikteki elemanı ve personeli günün teknolojileri ve bilgilerine sahip olarak iş dünyası ile birlikte yetiştirmeyi hedefliyor.

Söz konusu model kapsamında meslek yüksekokullarında 4 dönem üzerinden verilen eğitim-öğretimin 3 dönemi örgün öğretim şeklinde, 1 dönemi ise işletmelerde tam zamanlı uygulamalı eğitim olarak düzenleniyor.