Makina emniyeti alanında insanları korumayı ve makinalardaki kazaları önlemeyi amaçlayan Euchner, RFID kodlu Euchner CES-04, modern bir kilitleme ve koruma cihazı olmasının yanında, tip 4 koruma sınıfında emniyet sağlıyor. 

Seri olarak 20 adet ürün seri olarak bağlanabiliyor. 

Darbe (pulse) üzerinden entegre kısa devre izleme, yüksek çalışma mesafesi, manipülasyona karşı üstün koruma, beş yaklaşma yönüne sahip ayarlanabilir aktüatör kafası, EN 60947-5-2'ye göre standart muhafaza ile uyumlu montaj imkanı veriyor.

Üzerindeki LED’ler sayesinde kişi kesin olarak algılanıyor ve tehlike getiren hareket durduruluyor.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDA SEMİNERLER VERİYOR

Robot Yatırımları Zirvesi’nin gediklilerinden olan Euchner Türkiye, Çorlu’dan Bursa’ya, İzmir’den Ankara’ya, Adana’dan Gaziantep’e Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Dijital Bakım ve Dönüşüm etkinliklerine ve makina emniyeti konusundaki online seminerlerine devam ediyor. 

Firma, bu etkinliklerde firmaların üretim, bakım, Ar-Ge ve makina imalatçılarıyla bir araya gelerek makina emniyeti çözümlerini, son ürünlerini ve bu konudaki güncel standartları anlatıyor, sunumlar yapıyor. 

“EN ÖNEMLİ EKSİKLİK: BİLGİ”

Makina emniyeti konusunda en önemli eksikliğin bilgi olduğunu belirten Euchner Türkiye Genel Müdürü Oğuz Bayrak, “Bilgi eksikliği sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede var. AB’ye üye bazı ülkelerde bile hala var. Ne yazık ki biz de biraz daha fazla. Eksikleri gidermek, bu konuda rehber olmak ve çalışanları aydınlatmak adına zaman zaman webinarlar yapıyoruz, seminerler düzenliyoruz. Müşterilerimizde ve çözüm ortaklarımızda bu konulara değiniyoruz, farklılık yaratmaya çalışıyoruz” dedi. 

Bayrak, işin ticari tarafının yanı sıra sosyal sorumluluk kısmının da önemli olduğunu ifade etti.