Çağ, Sanayi 4.0’a evriliyor ve veri merkezlerine duyulan ihtiyaç teknolojinin bu hızı ile bağlantılı olarak en yüksek seviyede dönüşüm ile gerçekleşebilmekte. Bu doğrultuda veri merkezleri sadece global ölçekli büyük şirketlerin değil tüm ölçekleri sarabilen nitelikte uygun ve güvenli maliyetlerle bulundurulması gereken bir adrese dönüştürmüş durumda.

Bu talep arttıkça, araştırma şirketleri inceliyor ve son verilere göre; araştırma şirketlerinden birisi olan IDC ‘nin yapmış bulunduğu çalışmada.2020 yılında internete bağlı cihaz sayısının 32 milyara ulaşacağı ve dünyada bulunan verilerin yüzde 10’unu da oluşturacağı öngörülmekte. Bununla da kalmıyor çalışma, 2013-2020 yılları arasında dijital dünyanın, 4,4 trilyon gigabayttan 44 trilyon gigabayta çıkması ve 10 kat büyümesi beklenmekte.  2013 yılında, dijital dünyadaki veri miktarının yüzde 20’sinden daha azı bulut sistemlerine taşındı. 2020 yılına gelindiğinde ise bu oran iki katına çıkarak yüzde 40’a ulaşacağı öngörülüyor.

MÜŞTERİ ODAKLI ÖZEL HİZMETLER RADORE’DE

Radore’nın Genel Müdürü olarak , Sadi Abalı “ Radore olarak görmekteyiz ki önümüzdeki dönemlerde,  IoT uyumlu cihazlardan toplanan verilerin kullanıcıların günlük ihtiyaçlarını karşılamak, yapay zekâ gibi geleceğin teknolojilerini beslemek için kullanılır olacağını göstermekte. Bu sayede insan eli değmeden, birbirleri ile etkileşime geçebilen makineler, aslında insanların yaşam standardını yükseltecek.  Dünyada ve Türkiye’de  IoT uyumlu altyapılara yatırımlar da hızlanmakta. Bizlerin de RADORE olarak yapmış olduğu bu yapılara uygun çözümlerle, yüksek performans ihtiyacı duyan tüm müşterilerimize özel hizmetler geliştirmek. Bu anlamda mevcut verilerin beş, on yıl gibi zaman zarfında saklanması ciddi maliyet oluşturmakta. Bu yüzdendir ki başta veri depolama, arşivleme, yedekleme alanlarında maliyetleri köklü bir şekilde değiştirecek teknolojilere çok ciddi şekilde ihtiyaç duyulmakta. Giderek gelişen ve yaygınlaşan sanallaştırma teknolojileri sayesinde kaynak kullanımları çok daha verimli hale getirilmekte. Bu sayede de gelecekte daha az enerji tüketen,  daha verimli veri merkezleri ve de çevreye duyarlı merkezler yaygınlaşacak.” dedi.

SLOGAN “UPTIME EXPERTS"

Zeki Kubilay Akyol tarafından 2004 yılında faaliyete geçen Radore, ilk veri merkezi yatırımını 2005 yılında gerçekleştirdi. Radore’nin sloganı “Uptime Experts” ile güvenilir ve kesintisiz hizmeti ilkesi ile  Radore, %99,99 “uptime” garantisi ile müşterilerine Sunucu Barındırma (Colocation) Sunucu Kiralama (Dedicated Server), Bulut Sunucu Servisi (Cloud), Yönetilen Hizmetler, İçerik Dağıtım Ağı (CDN), Web Hosting, Donanım Kiralama, Alan Adı, SSL ve Lisans Kiralama gibi veri merkezi hizmetleri sunuyor. Radore, Deloitte Teknoloji Fast50 2012-2013-2014-2015 sonuçlarına göre arka arkaya 4 yıl “Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Veri Merkezi” unvanını almış bulunmaktadır. Bu unvan ile birlikte 2014 yılında yine MetroCity’de başlattığı ofis ve üçüncü nesil veri merkezi yatırımını 2015 yılında tamamladı, 2016 yılında ise beyaz alan ve ofis alanları olmak üzere toplamda 2.760 m²’ye ulaştı.

 Radore, %100 fiziksel güvenliği, kesintisiz ve yedekli internet erişimi, deneyimli teknik ekibi, güç ve iklimlendirmedeki ileri teknolojisi ile 3.000’i aşkın müşterisine 7/24 hizmet sunuyor.