Lincoln Electric Türkiye, yapısal çelik imalat sistemi PythonX® ile üretim hatlarını sadeleştirerek şirketlerin daha az harcama ile daha fazla üretim yapmasına olanak sağlıyor.

Yapısal çelik imalatında çelik ve işçilik maliyetlerini en aza indiren sistem; çelik yapı, petrol ve doğalgaz endüstrisi, ağır imalat sanayi, maden işletmeleri, açık deniz sondaj kuleleri, taşıyıcı direk imalatı, elektrik aktarım direkleri, H ve I profil üretimleri gibi çok çeşitli sektör ve iş alanlarında sonuçlar sunuyor.  

Yapısal çelik imalatında kullanılan robotik CNC plazma kesim sistemi PythonX; konvansiyonel makinalarla karşılaştırıldığında toplam zemin alanının sadece bir bölümünü kullanıyor, toplam işlem süresi içinde kısa bir zamana ihtiyaç duyuyor, sadece bir operatör gerektiriyor ve programlamaya gerek bırakmıyor.

Sistem ayrıca, 12 metrenin (40 ft) üzerindeki uzunluklarda 1 mm (1/32") hassasiyetle çalışmayı yazılı olarak garanti eden tek yapısal imalat sistemi olma özelliğini taşıyor.

Tek bir PythonX™ sistemi kiriş delme hattı, şerit testere, oyma makinesi, torç, büküm hattı, plaka, çubuk hattı ve markalama makinesi gibi tüm geleneksel ekipmanların yerini alabiliyor. Bu da ekipmandan tasarruf sağlayarak maliyetleri düşürüyor.

Geliştirdiği ürünlerle pek çok sektör için çözümler sunan firma, PythonX’le ton başına üretim maliyetini en aza indiriyor.

Sınıfındaki en yüksek mutlak doğruluk seviyesine sahip olan PythonX, hata nedeniyle oluşan kesim hattını en kısa mesafede tutacak şekilde tasarlanıyor.

Çarpışma algılama sistemi ile donatılan sistem daha yüksek yük taşıma kapasitesiyle titreşim ve salınımı azaltan güçlü yapısıyla dikkat çekiyor. 

İŞ PARÇASININ ROBOTA YÜKSEK DOĞRULUK AKTARIYOR

Bir ölçüm standına sahip olan PythonX bu stant sayesinde iş parçasının koordinatlarını yüksek doğrulukla robota aktarabiliyor.

Kayma yapabilen sürücü role sistemlerine kıyasla, doğru ve hassas ölçüm sağlıyor. Kirişin tam uzunluğunu operasyonun başında ölçebiliyor ve görüntüleyebiliyor. Bu özellik klasik sürücülü konveyörlü taşıma sistemlerinde bulunmuyor.  

Özel yüzeye sahip aktarım silindirleri ürünün yüksek doğruluk seviyesiyle ilerlemesini sağlıyor. 101,6mm (4") çapındakİ roleler sayesinde ağır işlerde kullanılan kaynaklı iş parçaları sorunsuz olarak iletiliyor.

Rakip sistemlerin çoğunda 2,0 BG motor kullanılırken bu son teknoloji sistemde 7,5 BG’ye sahip büyük boy motor kullanılıyor.

Yüksek hassasiyete sahip plazma teknolojisi plazma arkını hizalıyor ve odaklıyor, böylece ark kararlılığını ve enerji seviyesini artırarak daha güçlü hassas kesim sağlıyor. 

Sistem, tüm operatörler için en uygun pozisyonlara hareket kolaylığı sağlayan ergonomik ve endüstriyel tasarımlı kollar içeren 61 cm (24") operatör paneline sahiptir.

ROBOT HAREKETİYLE KESİME OLANAK SAĞLIYOR

Yüksek algılama hassasiyetine sahip dokunmatik ekranı da bulunan ürün ağır, güçlü ve son derece dayanıklı ve kaynaklı bir kabin çerçevesine sahip şekilde tasarlanıyor. Bu çerçeve kesme sistemi için en dengeli ve titreşimsiz temelin oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Sabit ve hareketsiz robot kaidesi sadece robot hareketi kullanılarak kesim yapılmasına olanak sunuyor.

Titreşim, geri tepme ve salınım oluşturarak kesim kalitesinin düşmesine neden olan hiçbir ilave hareket ekseni bulunmayan sistem, kesme işlemleri sırasında hurda parçalarının düşmediği ve çarpma meydana gelmeyen ayrı bir bölümde gerçekleştirilebiliyor. Böylece kesilen artıklar ve hurdaların sağa sola çarpmadan biriktirilmesi için yeterli alan oluşturuluyor.

OPERATÖR MÜDAHALESİNE İHTİYAÇ DUYMUYOR

Hatasız ve kaliteli kesimde sınıfının en iyisi olan sistem, dengeli ve sabit tabanı sayesinde robotik plazma delik teknolojisine öncülük ediyor.

Ürün aynı zamanda endüstride tartışmasız en iyi ve AISC standartları ile uyumlu cıvata deliklerini ve kesimlerini üreten bir sistem olma unvanını taşıyor. PythonX, operatör müdahalesine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak bir cıvata deliği kalitesi üretiyor.