Simtek Otomasyon Robot ve Ar-Ge Bölüm Müdürü Mert Danışan, müşterilerinin robotlu pres hattında yeni robotlar ve özgün yazılım sayesinde, eskiye göre yüzde 8 ile yüzde 15 arasında çevrim zamanında iyileşme sağladıkları projelerini paylaştı.

NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ NİLUS MÜHENDİSLİK’TEN OTOMOTİV DEVİNE HEMMİNG PROSESİ

ZORLUKLAR NELERDİ? 

Pres hatlarında, revizyon projeleri için ayrılan süre genellikle çok kısa olur. Çünkü pres hattı fabrikanın omurgası durumundadır. Pres hattı durdurulduğunda; önce kaynak hattı sonra boyahane hattı daha sonra da montaj hattı durdurulur. Kısacası pres hatları, durmadan verimli bir şekilde çalışmak zorundadır. Bu çerçevede, müşterimizin 8 robotlu pres hattında, 8 robotun da değiştirilmesi projesi vardı ve talepleri hattın durdurulmadan bu işin tamamlanmasıydı.

İlk bakışta bu proje, 8 robotun yerinden sökülüp yerine yeni robotların monte edilmesi olarak görülebilir. Ancak robotlu pres hatları, kompleks yapılardır. Pres hatlarının içerisinde istenen çevrim zamanlarının yakalanması için robotların hem kendi içlerinde hem de presler ile senkronize hareket etmesi gerekmektedir. Zor kısımlardan bir diğeri de, hattın içerisindeki robot markası ile yenilenen robot markasının birbirinden farklı olmasıydı. 

PROJE TEKLİFLENDİRME VE FİZİBİLİTE AŞAMASI

Projeyi tekliflendirme aşamasında, proje ekibimizle nasıl yapabileceğimizi değerlendirdik. Değerlendirme sonunda, belki de ulusal veya uluslararası herhangi bir proje firması tarafından uygulandığına inanmadığımız bir yöntemle toplam 8 adet robotun, hattın durdurulmadan değiştirilebileceğini taahhüt ettik. Pres hattının durdurulmadan revize edilebilmesi için tek yol da buydu. Yöntemi açıklamak gerekirse; her pazar günü bir robotun değişimi ki bu değişim için sahip olduğumuz toplam süre aşağı yukarı sekiz saatti. Sekiz saat içerisinde; eski A marka iki robotun arasına B marka yeni robotun koyulması, A ve B marka robotların birbirleriyle senkron hale getirilmesi, B marka robotun bağlı bulunduğu presler ile senkron hale getirilmesi ve pazartesi günü sabah “start” butonuna basıldığında hattın üretime başlaması gerekliydi. Robotlu proje yapan herkes bunların ne kadar zor olduğunu deneyimlemiştir.

VE SONUÇ… ÜRETİM KAYBI OLMADAN İŞLEM TAMAM!

Müşterimize, bu proje için geliştirdiğimiz yaklaşımımızı aktardık ve karşılıklı fikir alışverişleri ile anlaşmaya vardık. Fikre uygun olarak projeyi, yukarıda detaylandırdığım şekilde gerçekleştirdik. İşin sonunda, müşterimiz üretim kaybı yaşamadan projesini tamamladı. Yeni robotlar ve özgün yazılım sayesinde, pres hattı eskiye göre yüzde 8 ile yüzde 15 arasında çevrim zamanında iyileşme gösterdi.