Pilz Türkiye ve TÜV NORD tarafından düzenlenen CMSE® (Certified Machinery Safety Expert) eğitimi, 19-22 Şubat tarihlerinde Ataşehir’deki Pilz Türkiye Merkez Ofisi’nde gerçekleştirilecek.

Makina emniyetinin yanı sıra iş sağlığı güvenliği alanında teknik konular içeren eğitim, uluslararası standartlardan ve direktiflerden fonksiyonel emniyete kadar makinanın yaşam döngüsü ile ilgili tam kapsamlı olarak sunulacak.

TÜV NORD SERTİFİKASI VERİLECEK

Sektördeki profesyonellere uzman seviyesinde eğitim vermek üzere geliştirilen eğitim programının sonunda yapılacak sınavı başarıyla tamamlayan kişilere uluslararası alanda kabul gören TÜV NORD sertifikası verilecek. 

Türk eğitmenlerden Türkçe olarak sunulacak eğitim programına katılmak isteyenler 11 Şubat’a kadar başvuru yapabilecek. 

CMSE eğitimine başvurmak için internet sitesinden başvuru formu doldurularak ya da yerel CMSE organizasyonundan form talep edilebilir.

PİLZ, TÜRKÇE EĞİTİM İLE İLKE İMZA ATTI

Türkiye’de ilk kez 2014 yılında yine Pilz Türkiye tarafından İngilizce olarak verilen eğitim, gelen talepler üzerine 2015 yılında Türkçe olarak düzenlenmişti.  

Dünya ve Avrupa’daki standartlar Türkçeye tam olarak çevrilmeden eğitimi Türkçe olarak gerçekleştiren Pilz Türkiye, bu kapsamda önemli bir başarıya ve ilke imza atmıştı.