Pepperl Fuchs PGV, dünyanın ilk Data Matrix tabanlı konumlandırma izleme ve kontrol sistemi olarak öne çıkıyor. Gelişmiş bir endüstriyel 2D kamera kullanan PGV, bir taşıyıcıyı kodlanmış veya renkli yol boyunca yönlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda entegre bir tanımlama çözümü ve taşıyıcıyı hassasiyetle konumlandırabilen mutlak bir kodlama sistemi sunuyor.

Rekabet baskısı, hatasız süreçler ve olağanüstü kalite - modern fabrika otomasyonuna yönelik talepler istikrarlı bir şekilde artıyor. Pazar taleplerine yanıt olarak Pepperl+Fuchs, modern teknoloji için yeni standartlar belirleyen yaratıcı çözümler geliştiriyor.

AGV KONTROLÜ DATA MATRİX TEKNOLOJİSİYLE GELİŞİYOR

Muazzam miktarda dijital bilgiyi posta pulu boyutunda bir alanda içeren Data Matrix kodları, görünüşte sonsuz ticari ve tüketici alanlarında bulunabilir. Ancak endüstriyel otomasyon uygulamalarındaki tam potansiyelleri henüz kullanılmaya başlandı. Bu güçlü teknolojiyi geleneksel AGV kontrolüne entegre ederek, malzeme taşıma tamamen yeni bir seviyeye yükseltildi.

Pepperl+Fuchs PGV, dünyanın ilk Data Matrix tabanlı konumlandırma izleme ve kontrol sistemidir. Gelişmiş bir endüstriyel 2D kamera kullanan PGV, bir taşıyıcıyı kodlanmış veya renkli yol boyunca yönlendirmekle kalmaz, aynı zamanda başlatma, durdurma ve dönüşleri başlatmak için entegre bir tanımlama çözümü ve taşıyıcıyı milimetrenin altında hassasiyetle konumlandırabilen mutlak bir kodlama sistemi sunar. Sistem, maksimum çalışma süresi ve sistem kullanılabilirliği sağlayarak kir, sürtünme ve ortam ışığı parazitine karşı mükemmel dayanıklılığa sahiptir.

3 FARKLI İŞLEV TEK BİR CİHAZ

Çok yönlü PGV kamera, zemine monte edilmiş üç farklı üründen gelen verileri eşzamanlı olarak tarar ve işler: Rota takibi için çizgi, yüksek çözünürlüklü mutlak Data Matrix konum bandı ve karar başlatıcı kontrol kodu (tanımlama).

İnanılmaz derecede güçlü ve gevşetecek veya aşınacak hareketli parçalar içermeyen PGV sistemi yalnızca rota izleme, konumlandırma ve kontrol etmekle kalmaz, aynı zamanda taşıyıcı hızı, araç dönüş açıları, dönüş yönü ve genel sistem sağlığı hakkında değerli, gerçek zamanlı geri bildirim sağlar. 

DOĞRU VE GÜVENİLİR VERİ AKTARIMI

PGV kameranın geniş tarama penceresi, taşıyıcının rota dallarını, kavşakları ve virajları sorunsuz bir şekilde geçmesine olanak tanır. Dar virajları aşma ve 8m/s'ye kadar seyir hızlarına ulaşma yeteneği, AGV'nin iş hacmini ve genel süreç verimliliğini en üst düzeye çıkarır. Taşıyıcı hareketinin her yönü, gerçek zamanlı olarak sistem denetleyicisine aktarılır. Doğrusal hareket bildirimi, hem dikey hem de yatay düzlemlerde +/- 0,2 mm çözünürlükle sağlanır.

DOĞRU POZİSYONLAMA VE GÜVENİLİR NAVİGASYON

PGV, çeşitli işlevler için Data Matrix kodlarını kullanır. AGV'nin rotasındaki dönüşler, Data Matrix kontrol kodları ile başlatılabilir. Data Matrix kod bandı ile AGV'nin tam olarak doğrusal şekilde konumlandırılması kolaydır. Data Matrix Tag’leri aracılığıyla navigasyon da mevcuttur: AGV, navigasyon bilgilerini zemine yerleştirilmiş olan Data Matrix Tag’lerinden alır.

ROTA TAKİBİNDE ESNEKLİK

Geniş okuma penceresi ve yüksek çözünürlüklü kamera, çok çeşitli rota izleme şeritlerini tarayabilir. “Sarı”, “Kırmızı”, “Mavi” ve “Yeşil” olmak üzere 4 farklı renkteki ve 10 mm'den 40 mm'ye kadar olan genişlikteki rotaları güvenilir şekilde tarar. Kontrastlı bir arka plan bandına gerek yoktur. Ek olarak, orta derecede kirli veya hasar görmüş bantlar, doğruluk kaybı olmaksızın okunabilir.

BASİT MONTAJ VE MODİFİKASYON

PGV yapışkanlı bantların takılması oldukça kolaydır. Sadece destek şeridini soyun ve zemine yapıştırın. Boyalı çizgiler de AGV kılavuzluğu için mükemmel şekilde uygundur. 4 farklı renkte şeritler kullanılabilir ve kullanılan renge zıt bir arka plan şeridine gerek yoktur. Kullanılmayan çizgilerin üzeri kolayca boyanabilir.

DAR ALANLAR İÇİN KOMPAKT DİZAYN

Kompakt PGV konumlandırma sistemi tasarımı, küçük otomatik yönlendirmeli araçlara kuruluma izin verir. Hareketli parça içermeyen tamamen sağlam bir tasarım olan bu sistem, olağanüstü hizmet ömrü ve minimum bakım maliyeti sunar. Ek olarak, IP67 sınıfı muhafaza dış mekanlarda rota izlemeyi mümkün kılar.

Çeşitli haberleşme protokollerine sahip PGV kameraların parametre ayarları, PC arabirimi veya entegre butonlar ile gerçekleştirilebilir.