Yüksek Mühendis İdris Yamantürk 1958 yılında Güriş Holding’i, 1968 yılında da önemli sektörel ihtiyaç nedeniyle Parsan’ı kurdu. 2018 yılında 50 yıllık lider Parsan, Dilovası’nda ileri teknolojiye sahip tesisiyle sadece otomotiv sektöründe değil, iş makineleri, tarım, deniz ve havacılık sektörü dahil pek çok sektör için montaja hazır parçalar üretiyor. Parsan, sektördeki 50’nci yaşını fabrikasında düzenlediği anlamlı bir törenle kutladı. Törene PARSAN Makine Parçaları Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ile Güriş Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık’ın ev sahipliğinde Parsan Dilovası Tesisinde yapılan törene ve fabrika tanıtımına Güriş Holding kurucu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, Güriş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hamdi Yamantürk ile murahhas üye Musa Yamantürk ve GÜRİŞ Sanayi Grubu şirketlerinin yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

“ODAĞIMIZDA ROBOT VE ENDÜSTRİ 4.0 YATIRIMI VAR”
Parsan fabrikası gezisinde robot yatırımı konusunda bilgi aldığımız Parsan Sanayi Grubu Başkanı Dr. Mehmet Varlık, robot ve Endüstri 4.0 yatırımına odaklandıklarını söylerken konuşmasına şöyle devam etti: “Robot yatırımı konusunda Parsan olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Robot yatırımı yaparken öncelikli hedefimiz kuşkusuz yüksek kalitenin gerçekleşmesi… Bu hem bizim hem de tüketicilerin en önemli beklentisidir. Tabii bu yatırımı yaparken istihdamı azaltma yolunda ilerlemiyoruz. Aksine kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda öncü firmalardan biriyiz. Parsan olarak ayrıca Endüstri 4.0 konusuna odaklanıyoruz. Zaten bu iki yatırımı birbirinden ayıramayız. Gelişen tüm yeni teknolojileri takip ediyoruz ve fabrikamıza entegre ediyoruz.”

50’İNCİ YILIMIZDA AÇIK ARA LİDERİZ
Sanayi grubu olarak yarım asırdır metal şekillendirme konusunda çalıştıklarının altını çizen Dr. Mehmet Varlık, bu konuyla ilgili yatırımlar yaparak büyümeyi hedeflediklerini söylüyor ve konuşmasına şu şekilde devam ediyor: “Bu yatırımları yarattığımız fon ile gerçekleştirmemiz ve grubumuzun finansal yapısı müşterilerimize güven vermektedir. 50 yıl önce dövme alanında faaliyete başlayan Parsan, önce Omtaş’ı alarak ve ardından Dilovası’nda kurduğu yeni tesisi ile Türkiye’nin açık ara en büyük dövme firması haline gelmiştir. Avrupa’da aks mili üretiminde birinci sırada yer alan Parsan, Dilovası Tesisi’nde son dövme teknolojilerine yaptığı yatırımlar ile yeni ürünlerde de dünya liderliğine aday oldu. 2000 yılından bu yana Sanayi Grubu bünyesinde yer alan Asil Çelik ile kendi hammaddesini ürettirebilen Parsan, dünyada çelikten bitmiş ürüne kadar olan katma değer zincirini müşterilerine sunabilen sayılı kuruluşlardan biridir. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise (5.) büyük döküm kuruluşu olan DÖKTAŞ’ı iki ay önce bünyesine katan Güriş Sanayi Grubu, metal şekillendirme alanındaki büyümesini hızlandırdı.”

ETKİLİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ
Dr. Mehmet Varlık, Ar-Ge’nin Güriş Sanayi Grubu için çok önemli olduğunu vurgulayarak, müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda proaktif bir yaklaşımla çözümler geliştirdiklerini belirtti. Dr. Varlık; ¨Müşterilerimizin sadece tedarikçisi değil, stratejik çözüm ortağı oluyoruz. Ürünün daha tasarım aşamasında müşteriyle iletişime geçerek ortak ürün dizayn çalışması yapıyoruz. Bunun ötesinde, şekillendirme, işleme, arzu edilirse montaj, lojistik yönetimi ve yerinde mühendislik hizmetleri ile müşterilerimizin montaj hattına teslimat yapıyoruz. Ayrıca Avrupa Bölgesi’ndeki müşterilerimize beş farklı lokasyonda konsinye ambar hizmetleri sunuyoruz.¨ diye devam etti.

YENİLENEBİLİR YEŞİL ENERJİYLE SANAYİ ÜRETİMİ 
Tüm bu üretimleri gerçekleştirirken doğa ve çevreyi korumadaki hassasiyetlerini vurgulayan Dr. Mehmet Varlık, Güriş Sanayi Grubu’nun jeotermal enerjide Türkiye’nin en büyüğü, rüzgar enerjisinde de Türkiye’nin ikinci büyüğü olduklarını belirterek yenilenebilir enerji yatırımları ile üretimde çevre dostu çözümlerin kullanımını desteklediklerini söylüyor. Varlık konuşmasına ayrıca şu şekilde devam etti: “Güriş Sanayi Grubu’nun bu vizyon doğrultusunda tüm enerji ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarıyla karşılıyor. Doğal kaynakları tüketmeden çevreyi koruyarak üretim yapabilen nadir kuruluşlardan biriyiz.”