Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, tüm dünyanın durduğu zor dönemde durmadıklarını faaliyetlerine devam ettiklerini ve ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kulak, salgınla mücadelede var olduklarını göstermek amacıyla üretmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

“DÜNYANIN DURDUĞU DÖNEMDE İHRACAT GERÇEKLEŞTİRDİK”

Pandemi maalesef ki ülkemize ulaştığında öncelikle ekip arkadaşlarımızla durumu istişare ettik. Ekip arkadaşlarımızdan ortak gelen öneri doğrultusunda çalışmaya karar verdik. Çünkü biz çalışmalıydık. İşini kaybeden esnafımıza, çalışanımıza, işini yavaşlatan iş adamımıza ve kısa çalışma ödeneğine geçen işçi kardeşlerimize verilmesi gereken desteği vermemiz gerekiyordu. Biz de bu desteği vermek üzere harekete geçtik. Gerekli tedbirler alarak çalışmalarımıza devam ettik. Koronavirüs nedeniyle dünyanın durduğu, ülkemizin yavaşladığı bir dönemde üretmeye devam ettik, ihracatlarımızı gerçekleştirdik. 

“ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ”

Sokağa çıkma yasaklarının yaşandığı, bir arada bulunmanın risk haline geldiği, tüketicinin önceliğinin hijyen olduğu bu dönemde otomasyon sistemleri kaçınılmaz çözüm haline gelmiştir. Öngörülemeyen talep artışını karşılamaya çalışan firmaların her konuda yanındayız.

“YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİ DAHA ÇOK ANLAŞILDI”

Üretmeye devam eden firmalara makina ihtiyacı, mühendislik çözümleri, servis hizmeti gibi her türlü desteği sağlamak için hazırız. İthal ürünlerin ülkemize girişinin olmadığı, olsa da hizmet alma noktasında sorunlar yaşanılan bu süreçte yerli üretimin ve yerli üreticinin öneminin daha iyi anlaşıldığını düşünüyoruz.

“EKONOMİK GÜÇ OLARAK ARKALARINDAYIZ”

Biz bu görevi yaparken şunun bilincindeydik: Bugün sınırda bekleyen Mehmetçiğimiz, hastanelerde salgınla mücadele eden sağlık personelimiz neyse, aslında iş insanımız da odur. Mehmetçik sınırda memleketimizi beklerken, sağlık personelleri çok tehlikeli ve riskli bir ortamda salgınla mücadele ederken biz de onların arkasında durmaya ve onların ekonomik gücü olarak hareket etmeye karar verdik ve bu şiarla hareket ettik.