Özsamur Elektronik ve Otomasyon ve Universal Robots iş birliği ile hayata geçirilen projede Schunk tutucu, CNC parça besleme işleminde kullanılıyor. 

Özsamur Elektronik ve Otomasyon Genel Müdürü Ahmet Özsamur, projeye ilişkin olarak, “Bir çalışma tezgahı üzerinde sıralanmış iş parçaları sırasıyla UR5 cobot ile dikey işleme CNC makinasına “Tak-Çalıştır Üretime Başla” konseptindeki tutucu ile otomatik olarak yüklenmekte ve boşaltılmaktadır.” dedi.

ÜRETİME KATMA DEĞER SAĞLAYACAK

CNC makinasının kapısının kapatılıp açılması ve başlat düğmesine basılması gibi tekrarlanan işlemlerin de cobot tarafından yapıldığını dile getiren Özsamur, projenin amacını ise şöyle açıkladı: “Böylelikle çalışanı ergonomik problemlere yol açan tekrarlı hareketlerden kurtarıp, üretime daha katma değer sağlayacak kalite kontrol görevleri verilmesi amaçlanmıştır.” dedi.

Konya’da faaliyet gösteren ve bu yıl sektördeki 40. yılını kutlayacak olan Özsamur Elektronik ve Otomasyon, Universal Robots kolaboratif robotları, endüstriyel otomasyon sistemleri, otomasyon malzemeleri, elektrik, elektronik ve otomasyon sektörlerinde hizmet veriyor.