Pepperl+Fuchs'un OIT tanımlama sistemi, otomotiv endüstrisindeki boya ve kurutma hatları gibi aşırı ortam sıcaklıklarının hakim olduğu uygulamalar için özel olarak geliştirildi.

Dayanıklı V2A çelik kod plakaları kullanır ve olası tüm çevresel etkilere ve 500°C'ye kadar sıcaklıklara dayanabilir. Sistem, kod plakalarında bulunan deliklerden oluşan kodları okumak için son teknoloji görüntü teknolojisini kullanır. Okuma kafası bir kamera, kızılötesi aydınlatma ve bir kontrol arayüzü içerir. Bir PROFINET arayüzü veya TCP/IP haberleşmesi ile kontrole bağlanabilir.

Modern tanımlama sistemleri tipik olarak barkodlar ve 2 boyutlu kodlar gibi basılı kodlarla veya RFID ve UHF etiketleri gibi radyo dalgaları ile çalışır. Bu yöntemlerin hiçbiri, piyasada bulunan özel yüksek sıcaklık etiketler bile uzun vadede belirtilen uygulamaların çok yüksek sıcaklıklarına dayanamaz. İkincisi, nispeten kısa hizmet ömürleri nedeniyle sık sık değiştirilmelidir ve ayrıca pahalıdır. Deliklerden oluşan kodlamanın sağladığı OIT sisteminin kod plakaları, son derece ekonomiktir ve neredeyse yok edilemez. Delikler, 1… 999999 arasında değişen altı basamaklı bir değer aralığını belirlemek için kullanılabilir.

ÖNCELİK OKUMA GÜVENİLİRLİĞİ

Kod plakaları son derece basit görünmesine rağmen, okuma ve kontrol arayüzü aslında oldukça geliştirildi. Kamera ve kızılötesi aydınlatma, istenmeyen yansımaları önleyecek şekilde birbirine uygun bir açıda düzenlenmiştir ve IR ışığı, sistemi yabancı ışığa karşı dirençli hale getirir. OIT, farklı sac levha parlaklık seviyelerinde bile güvenilir ölçüm sonuçları oluşturmak için her zaman farklı pozlama süreleriyle arka arkaya iki çekim yapar.

Yüksek verimli değerlendirme algoritmalarıyla birlikte, mükemmel işlem güvenilirliği mümkündür. Üzeri yanlışlıkla boyanmış kod plakaları bile OIT için bir sorun teşkil etmez. Üçüncü taraf tedarikçilerin kod plakaları okunabilir. Okuma mesafesi 300 ila 450 milimetre arasında değişir.

Belirli kod plakaları sağlıklı bir şekilde okunamıyorsa, sistem gerçek yanlış okumalar oluşmadan önce uyarı mesajları verir. Entegre Öngörücü Bakım işlevi, son okumaların en fazla on kaydını saklayan bir geçici hafızaya sahiptir. Kaydedilen görüntüler, zayıf okunabilirliğe sahip kod plakalarının olası nedenini gösteren Vision Configurator yazılımı aracılığıyla okunabilir ve görüntülenebilir.

Buna ek olarak, Vision Configurator OIT'yi kurmak, parametrelendirmek ve sonuçları, teşhis bilgilerini ve istatistikleri değerlendirmek için kullanılır. Bu nedenle kullanışlı bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

PROFİNET VE STANDART TCP/IP ARAYÜZÜ

Tetikleme sensörleri için iki girişe ek olarak, OIT, standart olarak bir TCP/IP arayüzüne sahiptir. Bu arayüz, değerlendirme sonuçlarını kontrolöre aktarırken Vision Configurator ile bilgi alışverişine izin verir.

İki portlu PROFINET OIT versiyonu, doğrudan daha fazla ağ oluşturmaya olanak sağlayan bir seçenek olarak mevcuttur. Sonuçlar ve parametreler burada PROFINET IO aracılığıyla aktarılabilirken, hata görüntüleri, teşhis çalışmaları ve Vision Configurator ile TCP/IP ile iletişim standart Ethernet üzerinden gerçekleştirilir.