Universal Robots, kolaboratif robotları ile otomobil parçası üretiminde üst düzey kalite güvencesi elde ediliyor. Firmanın e serisindeki en uzun erişime sahip cobot'u olan UR10e, otomotiv sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırıyor. 
 

Otomotiv sektöründe yaşanan rekabet, üreticiler için yeniliği zorunlu hale getirirken bu durum hatalı üretim riskini artırıyor.

Universal Robots’un cobot’ları; tekrar eden, manuel yapılan, zorlu ya da riskli işlerde dahi üst düzey kalite, verimlilik ve güvence sağlıyor.

Küresel otomotiv pazarında artan rekabet, sürekli yeniliği adeta zorunlu hale getiriyor.

Öyle ki, daha birkaç yıl öncesine kadar yalnızca lüks araçlara özgü olan masaj koltuğu, bugün standart arabalarda da sıklıkla kullanılmaya başlandı.

Üst düzey klima sistemleri ve pek çok sofistike tasarım, kompakt araçların özellikleri haline geldi.

Araçtaki konforun artması kullanıcılar için avantajlı olmakla birlikte, otomotiv üreticilerinin hata yapma riskini artırıyor.

Bu hataların ürün tesliminden sonra fark edilmesi ise ciddi maliyet ve prestij kabına yol açmasının yanı sıra kullanıcıların hayatını tehlikeye atabiliyor. 

Endüstriyel üretimde kalite güvencesini artırmanın en etkili yöntemlerinin başında robot teknolojisinden yararlanmak geliyor. 

ÜRETİM ARTIŞI DİKKATE ALINARAK TASARLANDI

Universal Robots’un geleceğin üretim artışı dikkate alarak tasarladığı e serisindeki en uzun erişime sahip cobot olan UR10e, otomotiv sektörüne yeni bir bakış açısı kazandırıyor.

1.300 mm'ye kadar erişim yarıçapı olan UR10e, bu sayede geniş bir alandaki işlerde yüksek verimlilik sağlıyor.

Sezgisel programlama, çok yönlü kullanım, gripper (tutucu) gibi aksesuarlar ile donatılan cobot, robotun hareketlerini kontrol eden gömülü (entegre) kuvvet/tork sensörü gibi avantajlar da sunuyor. 

COBOT’LAR İNSANLARLA BİRLİKTE İŞİN MERKEZİNDE 

UR10e’yi çalışanlarıyla birlikte iş süreçlerinin merkezine yerleştiren şirketlerden biri de Almanya’nın Jena kentinde faaliyet gösteren GÖPEL Electronic oldu.

Araba koltuklarının kalite güvencelerini test eden ve fonksiyonlarının doğru olup olmadığını belirleyen şirket, otomasyon sürecine geçişini UR10e ile güçlendirdi.

Altı eksenli cobot kolu, tüm düğme ve anahtarlara erişebildiğinden aynı oranda güç uygulayarak tüm hareketleri gerçekleştirirken cobot’lar ile birlikte işin merkezinde yer alan çalışanlar ise daha verimli işlere kaydırıldı.

UR10e kolaboratif robotu, güvenli ve emniyetli koşullarda test yapabilmesini sağlamak için farklı aletlerle teslim eden firma, bu sayede şirketin sadece sistem geliştirmekle kalmayıp müşterilerinin mevcut sistemlere ve komple çözümlere entegrasyon sağlamasına da destek oldu. 

İŞTE KOLABORATİF ROBOTUN ARABA KOLTUĞU TESTİNE KATKILARI

Universal Robots’un kolaboratif robotu UR10e, otomobil koltuğu testinde pek çok işlemi üstlenerek çalışanların yükünü azaltıyor. Cobot tarafından gerçekleştirilen işlemler arasında:
•    Sürekli güç uygulayarak araba koltuğu düğmeleri ve anahtarlarının çalıştırılması,
•    Tüm uç noktalardaki elektrikli ve manuel koltuk ayarları,
•    Koltuk doluluk tespiti için araçların konumlandırılması,
•    Emniyet kemeri tokasının eklenmesi ve gevşetilmesi yer alıyor.