Turck otomotiv endüstrisinde pencere ve bağlantı parçalarının robot ile montajında kısa çevrim ve değişim süreleri ile yüksek kullanılabilirlik imkanı sağlıyor.

Firmanın ürettiği I/O modülleri ile dayanıklılık ve hızlı devreye girme süreleri kullanıcılara önemli avantajlar kazandırıyor.

Hızlı başlatma modunda modüller 150 milisaniye içinde çalışmaya hazırken, Ethernet/IP için söz konusu devinim daha hızlıdır. Hızlı bağlantı modunda 90 milisaniye içinde modüller çalışır hale geliyor.
Bu yolla robotlarda çok hızlı takım değişimi garanti ediliyor. 

Ek olarak esnek multiprotokol haberleşme teknolojisiyle modüller, herhangi bir ayara ihtiyaç duymadan üç Ethernet haberleşme protokolü olan Profinet, Ethernet/IP ve Modbus TCP ile birlikte kullanılabiliyor. 

Bu bağlamda makinalar ve sistemler aynı ürünlerle donatılabiliyor ve dünya genelinde otomotiv endüstrisinde kullanılabiliyor.

NE GİBİ AVANTAJLAR SAĞLIYOR?

IP67 koruma sınıfında doğrudan robot üzerine monte edilen sağlam blok I/O modülleri, yer tasarrufunun yanı sıra hızlı kuruluma olanak tanıyor.

Multiprotokol teknolojisi aynı modülün hem Profinet, hem Ethernet/IP hem de Modbus TCP ağlarında kullanımına izin veriyor ayrıca takım değiştirme uygulamaları için entegre hızlı başlatma ve hızlı bağlantı fonksiyonu sunuyor.