Association for Advancing Automation (A3)'ın verileri doğrultusunda, 2021'in ilk çeyreğinde robot siparişleri 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 20 arttı.

2020'YE GÖRE YÜZDE 28'LİK ARTIŞ OLDU

Bu kapsamda metaller (yüzde 86), yaşam bilimleri / farmasötik / biyomedikal (yüzde 72), gıda ve tüketim malları (yüzde 32) ve diğerleri (yüzde 12) dahil olmak üzere otomotiv dışı sektörlerden gelen alımlarda önemli artışlar yaşandı.

A3, Kuzey Amerika şirketlerinin yılın ilk çeyreğinde 466 milyon dolar değerinde 9,098 ünite satın aldığını, otomotiv dışı şirketlerin 2020'nin ilk çeyreğine göre yüzde 28'lik oranda daha fazla robot satın aldığını ve otomotiv OEM'leri ve bileşen tedarikçilerinin bir araya gelerek yüzde 12'lik bir artış kaydettiklerini bildirdi.

REKOR SEVİYEDEKİ EN İYİ BİRİNCİ ÇEYREK

Robot siparişlerindeki güçlü birinci çeyrek sonuçları, 2017 yılında yaşanan rekor seviyedeki (2017) başlangıcın ardından ikinci en iyi başlangıç ve 2020'nin son çeyreğinin ardından otomotiv dışı siparişler için rekor seviyedeki ikinci en iyi çeyrek olarak kayıtlara geçti.

Genel olarak 2020 yılında otomotiv dışı sektörlerden gelen robotların yıllık siparişleri, ilk kez otomotiv siparişlerini aştı ve Kuzey Amerika'daki robotik ünite satışları 2019'dan 2020'ye yüzde 4'lük bir artış gösterdi.

"COVİD-19 TRENDLERİN HIZLANMASINI SAĞLADI"

A3 Başkanı Jeff Burnstein, "Her sektörden daha fazla şirket, her geçen gün robotik ve otomasyonun küresel olarak rekabet etmelerine yardımcı olabileceğini farkına vardıklarında, robot satışları önemli ölçüde arttı" dedi.

Burnstein, "Robot teknolojisindeki gelişmeler, kullanım kolaylığı ve yeni uygulamalar, robotun benimsenmesinde temel itici güçler olmaya devam ederken, imalat, depolama ve diğer sektörlerdeki çalışan eksikliği, şu anda gördüğümüz robot kullanımının genişlemesinde önemli bir faktör oldu. COVID-19, otomasyona direkt geçiş sağlamadı, ancak zaten devam etmekte olan trendleri kesinlikle hızlandırdı." ifadelerin kullandı.