Otokar ve Milrem Robotics, Londra'daki DSEI 2021 Fuarı'nda askeri araçların insansız ve robotik operasyonları için otonom geliştirme ve uygulamalarına yönelik bilgi birikimlerini ve kaynaklarını birleştirmek üzere iş birliği anlaşmasına vardı. 

İki firmanın mevcut ürün ailelerinin dahil edileceği iş birliği ile birlikte güvenlik, akıllı fonksiyonlar ve şifreleme özellikleri ile hibrit uygulamalar ve çevresel farkındalığın ortaya çıkmasına imkan verilecek.

"KARA SİSTEMLERİNDE YENİ BECERİLER SUNABİLECEĞİZ"

Söz konusu iş birliği anlaşması hakkında görüşlerini paylaşan Milrem Robotics CEO'su Kuldar Väärsi, “Gelecekte, muharebe sahasının iyi işleyen bir entegre sisteme sorunsuz şekilde bağlanan insanlı ve insansız araçlardan oluşacağını öngörüyoruz” diye konuştu.

Väärsi, otonom ve robotik sistemlerin yanında insanlı kara sistemleri konusunda da teknoloji sağlayıcısı ve sistem üreticisi olan firmaları ile yenilikçi kara sistemleri üreticisi Otokar’ın bilgi birikimi ve deneyimlerinin buluşmasının önemini vurgulayarak, "İş birliği, kullanıcılarımıza kara sistemleri alanında yeni kabiliyetler sunmamızı sağlayacak." dedi.

"ÖNEMLİ GELİŞMELERE İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUM"

Anlaşma ile ilgili olarak Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç ise, Milrem Robotics ile iş birliklerini duyurmaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

"Otokar’ın sahada kanıtlanmış bilgi birikiminin ve zırhlı araçlardaki üstün Ar-Ge, mühendislik ve test kabiliyetlerinin Milrem Robotics'in otonom, yapay zeka ve uzaktan komuta konularındaki uzmanlık ve deneyimiyle birleşmesi neticesinde insansız ve uzaktan komutalı kara sistemleri alanında önemli gelişmelere imza atacağımıza inanıyorum. Bu iş birliği, mevcut ürün ailemize ek olarak şirketimizin İKA segmentini oluşturma yolunda bir adım daha ileri gitmemizi sağlayacak."