Ankara merkezli AGV üreticisi ROBOS, 2020 yılında RBS-TR1 olarak isimlendirdiği ve kurulduğu fabrikalarda sorunsuz çalışan transpalet AGV’sini geliştirmeye devam etmeyi planlıyor.

Orta vadeli hedeflerini Türkiye ekonomisine daha fazla katkıda bulunabilmek amacıyla ihracat olarak belirlediklerini belirten ROBOS Satış Koordinatörü Taylan Uluocak, uzun vadede ise ihracatlarını büyütmeyi hedeflediklerini ifade ediyor.

Uluocak ile yeni geliştirdikleri yazılımlarını, karanlık fabrikalarda  AGV’lerin rolü ve önemini, firmalarının gelecek dönem plan ve hedeflerini konuştuk.

2020 yılı iş gündeminizi öğrenebilir miyiz? Yeni ürün ve teknoloji geliştirme çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

2019 yılına kadar, farklı elleçleme sistemleri kullanamadığımız zamanlarda RBS-F1 isimli çatallı AGV’mizi kullanıyorduk. Fakat bu AGV’de yükün ağırlık merkezi tekerleklerin dışında bulunduğundan karşı ağırlığa sahipti. Bu sebeple maliyeti yüksek kalıyordu ve sistem, fabrikaların birçoğunda uygulanabilir çıkmıyordu. 2019 yılında bu sorunu aşabilmek adına yerden yük alıp bırakacağımız durumlar için RBS-TR1 olarak isimlendirdiğimiz transpalet AGV’yi tasarladık ve ürettik. Şu anda kurulduğu fabrikada sorunsuz olarak çalışıyor. 2020 yılı için de transpalet AGV ile ilgili geliştirmelere devam edeceğiz.

 

ROBOS elektrikli E-Frame uygulaması hangi özelliklere sahip? Kullanıcısına ne tür avantajlar sağlıyor?

Müşterilerimiz, çekici AGV sistemlerinde ROBOS elektrikli E-Frame uygulaması ile römork değişimlerini kolaylaştırabiliyor. Çekici AGV sistemleri diğer AGV sistemlerine göre daha ekonomikler, fakat bu sistemlerde tezgah başında olan operatörlerin römork değiştirme gibi müdahalelerine ihtiyaç duyulmaktadır. E-Frame römorklar ve bu römorkların içerisine giren trolleyler sayesinde operatörlerin gerçekleştirdiği bu müdahale süresini çok aşağılara indirme şansı yarattı.

Yeni geliştirdiğiniz yazılımlar hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Fabrikalarda birden çok hatta filo olarak tabir ettiğimiz çok sayıda AGV olduğu zaman bunların kontrolü ve takip edilmesi zorlaşıyor. Biz bu sorunun çözümüne yönelik üç farklı yazılım geliştirdik. Bu yazılımlardan ilki filo yönetim yazılımımız ROBOS Control. ROBOS Control, arka planda çalışan ve sistemin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sağlayan, haberleşmeleri kontrol eden ve yöneten bir yazılımımız. AGV’lerin, bütün sistemdeki AGV’lerden verileri raporları toplayarak merkezi bir şekilde bu filonun yönetimini sağlayan yazılım. Bu yazılımımız, AGV’lere çeşitli görevler veriyor ve onlardan rutin raporlar alıyor. Örneğin bir trafik alanında, kavşak noktalarında AGV’lerin birbirlerinin yolunu kesmemesi için trafik yönetimi sağlıyor. AGV’ler farklı konveyörlerle veya otomatik depolarla çalışacağı zaman bunlarla olan mevcut haberleşmelerini yönetiyor. Bunun yanı sıra fabrikalarda bulunan MRP, ERP gibi Üretim Yönetim Sistemlerinin, AGV’lerle entegre çalışmasını sağlıyor. Üretim planlarından veri alabiliyor ya da çeşitli raporları sistemlere gönderebiliyor. Ayrıca web tabanlı çalışan ROBOS Monitor Yazılımımız var. Sistemdeki herhangi bir network’e bağlı bilgisayardan internet tarayıcı vasıtasıyla yazılımı kullanabiliyorsunuz. Çalışanlar ofis ortamındaki bilgisayarlarından da ROBOS Monitor uygulamasını çalıştırıp sistemi takip edebiliyorlar. Uygulamada AGV’lerin o anda nerede olduğunu gösteren 3D bir layout bulunuyor. Layout’u kullanarak AGV’nin anlık görevini, akü durumunu, anlık pozisyonunu görüntüleyebiliyorsunuz. Ayrıca sistemde kaç AGV’nin çalıştığını, AGV’lerin ortalama kullanım oranlarını, önlerine ne kadar engel çıktığını ne kadar zaman beklediklerini ne kadar süre boş kaldıkları grafiklerle kullanıcıya sunuyoruz. Bunun yanı sıra geçmişe dönük 1 yıla kadar istatistikler alabiliyorsunuz, verileri saklayabiliyoruz. Veriler, her AGV’ye özel olarak ya da genel olarak sisteme ait veriler de saklanıyor. Verileri Excel’e de aktarılıyor, bu sayede istatistiksel analiz çalışmaları yapabiliyorsunuz. Fabrikanıza AGV sistemi kurduğunuzda her bir AGV ne kadar kullanılmış, boş kalmışlar mı, ilave araçlara ihtiyaç var mı ya da daha fazla görev verilebilir mi gibi verileri görüntüleyebiliyorsunuz, takip edebiliyorsunuz. Üçüncü yazılımımız ise, ROBOS Config. Bu yazılımla firmalar sahip olduğu sistemi modifiye edebilme imkanı buluyor. Rotalarını değiştirebiliyorlar, hızlarını ayarlayabiliyorlar, durak ekleyip çıkartabiliyorlar. Hatta AGV’leri başka bir göreve, sisteme kurabiliyorlar.  

Endüstri 4.0’da AGV’lerin rolü ve önemi nedir? Bu konuda size ne gibi talepler geliyor?

Fabrikalarda Endüstri 4.0’a geçiş süreci ilk başta üretim makinalarında başladı. Sonrasında depo tarafında geçiş devam etti. Bu iki süreçten sonra sıra bunları birleştirmeye geldi ki, bu halkalar birleştikten sonra hammadde girişinden ürün çıkışına kadar tüm süreç network ile buluştuğu zaman üretim tesisi için Endüstri 4.0’dan bahsedilebilir. Bu iki süreci birleştirecek olan araç ise çok yüksek miktarda taşıma olan tesislerde konveyör gibi sistemler iken, taşıma miktarı daha az ve mesafesi daha uzun olan sistemlerde AGV’lerdir. Bize genelde tesislerin ERP yazılımlarından bilgi alışverişi yapabilecek, üretim makinalarından bitti sinyali alabilecek ve ürün getirdiği zaman bitti sinyali alabilecek, üzerine gelen ürünü barkod veya karekod gibi sistemlerle tanıyıp ona göre hedef istasyonu bulabilecek ve bunu ERP yazılımına bildirebilecek AGV talepleri geliyor. Müşteri taleplerinin ötesinde geliştirdiğimiz ROBOS Monitor yazılımı ile kullanıcılara AGV sistemleri hakkında en detaylı verileri anlık ve geçmişe dönük olarak sunabiliyoruz.

Orta ve uzun vadeli hedef ve beklentileriniz nelerdir? 

Ülke ekonomimize daha fazla katkıda bulunabilmek için orta vadeli hedefimizi, ihracat olarak belirledik. Uzun vadeli olarak da önümüzdeki 5 yıl boyunca yıllık olarak düzenli yüzde 20 veya üzeri ihracatımızı büyütme hedefi koyduk. Bunu sağlarken paralel olarak da üretim miktarlarımızı, yerlilik oranlarımızı ve istihdamımızı da artırmayı hedefliyoruz.