Bünyesinde tekniker ve mühendislerini yetiştiren, hat sonu uygulamalarında sektörün önde gelen firmalarından olan Optimak STU, Sakarya’da bulunan yeni fabrikasına taşınmasının ardından ilk sevkiyatını gerçekleştirdi.

Optimak, robotik paletleme hattının ilk sevkiyatını Kütahya’da bulunan müşterisine gerçekleştirirken, sevkiyatın devam edeceği bilgisi verildi.

OPTİMAK STU, YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

Yeni fabrikalarının 5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 12 bin metrekare alan üzerine kurulduğunu dile getiren firmanın Bilgisayar Mühendisi Betül Şura Cantürk, yeni fabrikalarına taşınmaları ile ilgili olarak, “Eski fabrikamız yerleşim olarak yeterli değildi. Yeni fabrikamız ile daha geniş bir yerleşim alanına sahip olduk. Böylelikle aynı çatı altında iki firma ve Ar-Ge merkezimizle (Optimak STU, Optimum STU ve Optimum STU Ar-Ge Merkezi) çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Cantürk, yaklaşık 25 kişilik mühendis ekibine sahip Ar-Ge merkezlerinde yeni teknolojilerin geliştirilmesine çalıştıklarını, bu kapsamda ürün gamındaki geliştirmelere ek olarak AGV, akıllı raf sistemlerinin geliştirilmesi gibi konularda çalıştıklarını söyledi. 

Ar-Ge merkezlerindeki üniversite-sanayi iş birliği ile ilgi olarak konuşan Cantürk, “Üniversite hocalarıyla yaptığımız protokoller neticesinde Ar-Ge merkezimizde ağırlıklı Sakarya Üniversitesi olmak üzere, çeşitli üniversitelerden yüksek lisans ve doktora öğrencileri ekibimizdeki deneyimli ve uzman arkadaşlarımızın desteğiyle hem kendilerini geliştiriyorlar hem de bize katkı sağlıyorlar.” dedi. 

Optimak STU, 2018 yılı Haziran ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezini kurarak bu doğrultuda istihdam sağlamıştı.