Endüstriyel otomasyon ve robotik uygulamalarla yüksek katma değerli üretimin öncüsü Optimak STU, verimli, yerli ve yüksek teknoloji çözümleriyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri listesi TOBB 100’de yer aldı.

"ÜRETİM KAPASİTEMİZİ YÜZDE 90'IN ÜZERİNE ÇIKARDIK"

Sahip olduğu “endüstriyel know-how”la anahtar teslim fabrikalar kuran Optimak STU'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, üretim hattında robotik ve endüstriyel otomasyonlarla üretim kapasitelerini yüzde 90’ın üzerine çıkardıklarını ifade etti.

10 yıldır “hat sonu uygulamaları” konusunda uzmanlaşan ve “sistem ve teknoloji uzmanı” mottosuyla anahtar teslim fabrikalar kuran firmanın bünyesinde Ar-Ge merkezi de bulunuyor. Sakarya 3. OSB’de 70 mühendis ve 150 çalışanla Türkiye'de mevcut makina parklarında, orta ve yüksek teknoloji makina segmenti talebini karşılıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN SÜRDÜRÜLEBİLİR EVLERDE YENİ DÖNEM ROBOTİK MİKRO EVREN

ÖDÜLE DOYMUYOR

Sanayicilerin üretim verimliliğini artıran bir teknoloji firması olarak başarılara imza atan Optimak STU, 2021’de OSBÜK-OSB Yıldızları Araştırması’nda OSB’lerde en çok Ar-Ge harcaması gerçekleştiren ilk 50 firma içinde yer almıştı. Şirket, 2020 ve 2021 yılında Deloitte Technology Fast 50 listesine seçilmişti. 

Firma, söz konusu başarılarını son üç yılda 5 patent ve 3 faydalı model başvurusuyla taçlandırdı.

VERİMLİLİĞE ODAKLANIYOR

Türkiye büyüdükçe daha hızlı ve verimli üretime odaklanan tüm sektörlere robotik ve endüstriyel otomasyon ile otonom sistemler kuran firma, “Türk makinası” imajını geliştiren mühendislik ve yazılım çözümleriyle orta/yüksek teknoloji ürünlerde ihracat payını artırıyor. Bu amaçla iş süreçlerini iyileştiren, verimliliği artıran endüstriyel üretimle makine, insan ve malzeme süreçlerinin gelişimine daha fazla önem veriyor.

Firmaların inovasyon kabiliyetlerini geliştiren, üretim değerini ve karlılığını artıran dijital dönüşüm çözümlerini fuarlara katılarak katılımcılara sunan şirket, ekosistemin paydaşları olan üniversiteler, teknoparklar ve STK'lar ile yaptığı iş birlikleriyle yol alıyor.