Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Tansel Cavit Kulak, "Ürünlerimizi, Avrupa, Afrika, Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Uzak Doğu'ya satıyoruz. 2023 hedefimiz Amerika kıtasında yer almak" dedi.

İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR, ÜRETİMDE VERİMLİLİĞE ODAKLANIYOR

Sakarya'nın Söğütlü ilçesindeki 3. Organize Sanayi Bölgesi'nde 12 bin metrekaresi kapalı, 60 bin metrekaresi açık alana kurulu tesislerinde 10 yıldır faaliyet gösteren Optimak STU, üretim hatlarının otomasyonu, robotik uygulamalar, dijital dönüşüm, yenilenebilir enerji ve çevre teknolojileri alanlarında çözümler geliştiriyor.

Fabrikaların otomasyonu çalışmalarında üretim hatlarının yanı sıra ürün taşıyıcı konveyörler ve makina emniyet sistemleri geliştiren şirket, hat sonu uygulamalarında ise robotik paletleme-paketleme, kolileme, koli kaplama, yarı ve tam otomatik streçleme makinaları üretiyor ve anahtar teslim kurulumlarını gerçekleştiriyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından yayınlanan "En Hızlı Büyüyen 100 Firma" listesine giren firma, KOSGEB, TÜBİTAK ve üniversite-sanayi iş birliği kapsamında üniversiteler ile ortaklaşa çalışmalar yaparak üretimde verimliliğe odaklanıyor. Firma ayrıca, 2020 ve 2021 yıllarında Deloitte tarafından Türkiye'de en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketini belirlemek amacıyla hazırlanan "Fast 50" programına dahil oldu.

"SATIŞLARIMIZIN YÜZDE 40'I İHRACATTAN GELİYOR"

Türkiye'de yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlamak mecburiyetinde olduklarından ötürü ihracat faaliyetlerine ancak 2018 yılından sonra başladıklarını söyleyen Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Kulak, halihazırda dünyanın 5 kıtasında 30'u aşkın ülkede distribütör ağı bulunan ve 20 ülkeye ihracat gerçekleştiren bir şirket olduklarını belirtti.

Dış satımlarının geçtiğimiz yıl yüzde 35 seviyelerine geldiğini, bugün gerçekleştirdikleri satışlarının yüzde 40'ını ihracatın oluşturduğunu aktaran Kulak, ürünlerini, Avrupa, Afrika, Arap Yarımadası, Orta Doğu ve Uzak Doğu'ya gönderdiklerini ifade etti.

"YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİNİN İHRACATINI ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ"

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Rusya'ya ilk satışlarını gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Kulak, 2023 hedeflerini Amerika kıtası olarak belirlediklerini bildirdi.

Tansel Cavit Kulak, "Adımlarımızı son derece kontrollü bir şekilde atıyoruz. Çünkü gittiğimiz ülkelerde kök salmak istiyoruz. 2023'ten sonra yüzde 60'tan fazla yüksek teknoloji ürünlerin ihracatı olarak hedefimizi netleştirdik. Hat sonu, fabrika kurulumu, anahtar teslim kurulumlar, dijital dönüşüm uygulamaları, firmaların otonom hale getirilmesi, yazılım ve yazılım destek uygulamalarında da inşallah 2023 yılında ihracata adım atacağız." şeklinde konuştu.

"SANAYİMİZİN VERİMLİLİĞİNİ YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Türkiye'ye eğitilmiş kadrolar kazandırdıklarını, bünyelerindeki akademi birimiyle kendi bünyelerinin yanında piyasaya nitelikli personel yetiştirdiklerini ifade eden Kulak, yüzde 70-75 yerlilik oranıyla üretim yaptıklarına dikkat çekti.

Devletten, hat sonu uygulamalarda "sektörde lider" konumuna gelmelerini sağlayan KOSGEB ve TÜBİTAK desteklerini aldıklarını belirten Kulak, dünyada üretimi yapılan en hızlı paletleme, kolileme ve streçleme makinalarını Türkiye'de üretebilir hale geldiklerini, bünyelerindeki Optimum STU Ar-Ge Merkezleriyle dünyadaki rakiplerine yetişmeyi başararak rekabet eder duruma geldiklerini vurguladı.

"TÜM PAKETLEME İŞLEMLERİNİ  ROBOTLARLA YAPACAĞIZ” "TÜM PAKETLEME İŞLEMLERİNİ ROBOTLARLA YAPACAĞIZ”

Optimak STU Yönetim Kurulu Başkanı Kulak, hat sonu uygulamalarında ileri teknolojiyle gelişim sağlamalarının ardından hayata geçirdikleri anahtar teslim hatlarda sektöre özel sistemleri kurabilen, projelendirebilen ürünleri tedarik ettiklerini dile getirerek, hedeflerinin Türk sanayisinin halihazırda TÜİK ortalamalarına göre yüzde 70 olan verimliliğini yüzde 80'lere çıkarmak olduğunu belirtti.

Kulak, "Türk sanayisine destek olmak için OSB'de yer alan firmalar içinde dijital dönüşüme en fazla yatırım yapan 41. firma olduk." diyerek sözlerini tamamladı. (AA)