Robotlu otomasyon çözümleri, karmaşık üretim süreçlerinin zorluğu karşısında rekabet gücünü korumak ve esnekliklerini optimize etmek isteyen firmaların önceliği olmaya devam ediyor. Talaşlı imalat, plastik, enjeksiyon kalıplama, sac metal bükme, lazer kesme ve işaretleme gibi süreçlerde gerek geleneksel robotlar gerekse iş birlikçi robot olarak adlandırılan cobotlar etkin rol oynayarak üretime değer katıyor.
Günümüzde 750 bininci endüstriyel robotun satışını gerçekleştiren FANUC, üretimde gerek duyulan ve tüm teknolojileri geliştiren otomasyon çözümlerinin öncü markası olarak üretim proseslerini otomasyona entegre ediyor. Kataloğunda 100’den fazla robot modeli olan FANUC, buna rağmen müşterilerinin özel üretim ihtiyaçlarına da yönelik en uygun çözümü getiriyor.

FANUC QSSR HIZLI VE BASİT ROBOT KURUMLARI MÜMKÜN 

Firmalar üretime uygun robot ihtiyacını belirledikten sonra robotun kurulu düzene adapte edilmesi işlemine geçiliyor. Birleştirilmesi gereken haberleşme protokolleri, kullanılabilir alan ve geliştirilmesi gereken robot programlama becerileri gibi görevlerin üstesinden gelen FANUC Hızlı ve Basit Robot Kurulumları (QSSR) hizmeti, tam kapsamlı yazılım paketi olarak kullanıcılara sunuluyor. Bu yazılım sayesinde robotlar, doğrudan makinenin sayısal kontrolü aracılığıyla uygun formatlara göre programlanabiliyor. Böylece robot programlama konusunda deneyim sahibi olmayan operatörler dahi sürece kolayca entegre olabiliyor. Kullanıcılar tüm işlemleri makinenin kontrol ekranından gerçekleştirebildiğinden el kumandası gibi ek çevre birimlerine gerek duyulmuyor. QSSR’ın kullanılması kaynak ve maliyet açısından belirgin tasarrufları da beraberinde getiriyor.

ROBOT, MAKİNE VE CNC AYNI DİLİ KULLANABİLİYOR 

Robot, makine ve CNC’lerin aynı dili kullanarak birbirleriyle sorunsuz haberleşmesi ONE FANUC teknoloji ekosistemi sayesinde mümkün oluyor. FANUC tarafından uygulanan teknolojik sistemler, robot programlama uzmanı olmayan şirketlerin de hızlıca otomasyona geçmelerine yardımcı oluyor. Makine ve robot ethernet kablosuyla birbirine bağlanarak simgelerin kullanımı sayesinde robot programlama kolay hale geliyor. Oldukça basit olan tak-çalıştır teknolojisiyle tamamlayıcı aygıtların entegrasyon ve yönetimini kolaylaştırmayı hedefleyen FANUC, lider yakalayıcı ve aksesuar üreticileriyle ortaklıklar yaparak özellikle CRX gibi ürünlerin entegrasyonunu kolay hale getiriyor.

REKABETÇİ KONUMUNU GÜÇLENDİRİYOR 

ONE FANUC hizmeti aynı zamanda şirketin Robotik, Robot Makine ve Fabrika Otomasyonu olmak üzere üç departmanın sunduğu yetkinliklerin birleştirilmesinden de faydalanıyor. FANUC müşterileri 108 ülkede sunulan ve sorunları neredeyse her zaman 24 saat içinde çözen küresel destek servisinden hizmet alabiliyor. FANUC servis mühendisleri arıza gidermede bütüncül yaklaşım benimserken, mühendisler hangi müdahalelerin müşterinin işlerini tekrar rayına oturtabileceğini veya verimliliklerini optimize etmelerine yardımcı olabileceğini tespit edecek gerekli donanımları bünyesinde barındırıyor. ONE FANUC ekosistemine katılmak, rekabet güçlerini ve teknik uzmanlıklarını artırmak isteyen tüm şirketlere maksimum avantajlar getiriyor.