OMRON ve yüksek teknolojili makina üreticisi AWL, esnek cobot kaynak hücresi Qube'u pazara sunmak üzere güçlerini birleştirdi.

PROGRAMCIYA İHTİYAÇ DUYMUYOR

Hücre, şirketlerin küçük partilerin kaynağını otomatikleştirmelerini ve yeni ürünleri kullanıma sunmalarını kolaylaştırıyor, ayrıca insanlarla makinaların beraber daha güvenli olarak çalışabilmelerine imkan veriyor. 

Robot kaynak hücresine benzeyen kolaboratif kaynak hücresinin, manuel döner tablanın entegrasyonu ve kaynak işleminin OMRON'un kolaboratif robotu tarafından gerçekleştirilmesi gibi iki önemli farklılığı bulunuyor.

Hızlı ve basit programlanması sayesinde programcıya ihtiyaç duymayan hücrede, yerine sertifikalı bir manuel kaynakçı tarafından kolaboratif robota öğretilip programlama yapılabiliyor.

Sahada çalışan bir personel üretim sürecinin geri kalanını güvenli bir şekilde yürütebiliyor. Böylece uzman kaynak personeli de bilgilerini bir sonraki ürüne uygulayabilme imkanına sahip oluyor.

Dolayısıyla makina, hızla değişen ürün çeşitlerinin kaynaklanmasında aynı hücrenin kullanılması için son derece uygun bir seçenek sunuyor.

"ÜRETİM SÜRECİNİ DAHA VERİMLİ HALE GETİRİYORUZ"

AWL İş Geliştirme Uzmanı Thomas Modderkolk, "Nitelikli kaynak personeli sayısının giderek azaldığı bu dönemde, kolaboratif robot kaynak hücresi özellikle küçük üretim şirketleri için idealdir. Akıllı sistem entegrasyonu sayesinde AWL, üretim sürecini daha verimli hale getiriyor." şeklinde konuştu. 

"EMNİYETİ ARTIRIYOR, MÜŞTERİ VERİMLİLİĞİNİ İYİLEŞTİRİYORUZ"

OMRON Benelüks İnovasyon Müdürü Stephan Pruiksma ise, "İnsanların gücü yaratıcılığa dayanır, makinaların gücü ise tekrarlanan işlere dayanır. OMRON, hem insanları hem de makinaları güçlendiren kolaboratif robotlar gibi otomasyon çözümleri sunuyor." diye konuştu.

İki firmanın bilgi ve becerisi bir araya getirilerek tüm alanlarda müşterilerin ihtiyaçlarına cevap verebilen bir ürün elde edildiğini kaydeden Pruiksma, sözlerine şöyle devam etti:

"AWL süreç iyileştirme alanında uzmanlığa sahip, OMRON ise komponent seviyesinde güçlüdür. İş birliği yaparak müşteri verimliliğini iyileştiren, emniyeti artıran ve çalışanları daha verimli hale getiren güçlü ve benzersiz bir cobot kaynak hücresi sunabiliyoruz."