OMRON, yiyecek ve içecek ile paketleme endüstrisinde güvenli kullanım için i4H SCARA ürün serisine yeni gıda sınıfı robotlar eklendiğini duyurdu.

TOZA VE SU JETLERİNE KARŞI KORUMA SAĞLIYOR

OMRON'un gıda sınıfı gres ve yağı, NSF H1 tescillidir ve ISO 21469 sertifikalıdır. Robotlar, yiyecek ve içecek işleme ile paketleme endüstrisindeki makinaların gresle yağlanması için özel olarak geliştirilen yüksek performanslı aşırı basınçlı yağlayıcılar kullanıyor. IP65 giriş koruma sınıfı ayrıca her açıdan toza ve su jetlerine karşı koruma sağlıyor.

Robotlar; çok çeşitli uygulamalarda kolay kullanım için 650 mm, 750 mm ve 850 mm erişim seçeneklerine sahip olmakla birlikte masa veya tavana montaj konfigürasyonlarında, 210 mm ve 410 mm mil uzunlukları bulunuyor.

GIDA SINIFI ROBOTLARIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Gıda sınıfı robotların bazı avantajları şu şekildedir:

  • Yiyecek ve içecek paketleme ile işleme uygulamalarında kullanım için idealdir. 
  • İyi sızdırmazlık uyumluluğu, olası yağ sızıntısını azaltmaya yardımcı olur.
  • Mükemmel su geçirmezlik sağlar.
  • Birincil (ambalajsız) veya ikincil (ambalajlı) gıda ürünleriyle çalışabilme imkanı sunar. 
  • 15 kg'a varan yük kapasitesine sahiptir.

GÖRSEL DENETİM İLE KALİTE KONTROLE İMKAN VERİYOR

i4H, tüm çalışma hücrelerine uyacak şekilde çok çeşitli konfigürasyonlarda mevcuttur. OMRON'un EtherCAT bağlantısı, diğer otomasyon cihazları arasında senkronizasyon sağlıyor.

ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR ABB ROBOTİK VE METTLER TOLEDO GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR

Bu, yüksek doğruluk ve kapasite gerektiren gelişmiş süreçleri kolaylaştırıyor ve görsel denetim entegrasyonu ile kalite kontrol imkanı veriyor.