CEM KARATAY -  Omron, otomasyon teknolojisini mükemmel bir şekilde senkronize eden dünyanın ilk "robot entegrasyonlu kontrolörünü" piyasaya sürdüğünü duyurdu.

Bu kontrolör sayesinde kullanıcılar, üretimlerinin hızını ve doğruluğunu artırabilecek, fiziksel ekipman kullanmak zorunda kalmadan tüm üretim hatlarını simüle edebilecek, bakım işlemlerini kolaylaştırabilecek ve tasarım, planlama, devreye alma ve değiştirme süreçlerinde pazara sunma süresini kısaltabilecektir. 

Yeni platformun temelinde robotlar, görsel denetim bileşenleri, sürücüler ve emniyet ekipmanları dahil tüm otomasyon ekipmanları arasında gerçek zamanlı senkronizasyon sağlayan yeni bir makina kontrolörü yer alıyor.

Yeni NJ501-R kontrolör, OMRON'un endüstriyel otomasyona yönelik sektör lideri NJ serisi makina kontrolörlerine dayanıyor.

"Robot Entegrasyonlu Kontrolör" kullanılarak daha önce insanlar tarafından yapılan ileri düzey ve karmaşık manuel işler artık otomatik hale getirilmiştir.

Ayrıca, kullanıcılar artık sanal bir ortamda üretim tesislerinin tasarım ve modifikasyonu simüle edebilir, ekipman oluşturabilir ve bakım işlemlerini uzaktan yapabiliyor. 

ENTEGRE KONTROLÖRÜN TEMEL ÖZELLİKLERİ VE AVANTAJLARI:

•    PLC, hareket ve robot kontrolünün tek bir kontrolörde entegre edilmesiyle, önceden yalnızca insanlar tarafından yapılabilen karmaşık manuel işler artık robotlar tarafından yapılabilir. Bu entegrasyon, nitelikli işçilerin üretim alanındaki tekniklerini otomatik hale getirir ve yüksek oranda senkronize edilmiş robot ve ekipmanlar sağlar.
•    PLC ve robotun programlama dili genel IEC dilinde birleştirilmiştir. Bu da PLC'leri yöneten mühendislerin robotları da yönetmelerine olanak tanır.
•    OMRON'un simülasyon teknolojisiyle, ekipman tasarımının ilk aşamalarında ekipman performansını doğrulayabilir ve makine ile elektrik tasarımcılarının aynı anda tasarım yapmasını sağlayabilirsiniz. Sonuç olarak, ekipman daha kısa sürede devreye alınabilir, daha yüksek üretim kapasitesine ulaşılabilir ve ekipmanın devreye alınması sırasında oluşacak hata ve aksaklıklar önlenebilir.
•    Kullanıcı, simülasyonu çalıştırmak için Sysmac Studio'daki emülasyon fonksiyonunu kullanabilir. Sistem, çalışmayı doğrulamak için gerçek makineye bağlanmayı gerektirmez. Ayrıca, robot ekipmanının üretim kapasitesi dijital olarak izlenebilir.
•    Önceden dijitalleştirilmiş varlıkları yeniden kullanarak bir sonraki tesisi kurmak daha kolaydır.

*¹ Dünyada ilk: Kasım 2019, OMRON'un araştırmasına göre.