Bosch Türkiye, STEM Day etkinliği kapsamında 2019’da iş birliği gerçekleştirdiği üniversiteli ve liseli öğrencilerle bir araya geldi.

Bosch Türkiye Merkez Ofisi’nde düzenlenen etkinlikte, mini otonom yarış parkuru kurularak canlı demo gerçekleştirilirken, liseli öğrenciler geliştirdikleri dört robotun yanı sıra formula araçlarını sergileme imkanı buldu. 

Toplam 14 okuldan yaklaşık 100 öğrenci ve mentör öğretmenlerinin katıldığı etkinlikte, öğrenciler kendi aralarında fikir paylaşımında bulundu ve profesyonel mühendislerin deneyimlerinden faydalanma fırsatı elde etti.

“TARİHİMİZİN EN BÜYÜK DEĞİŞİMİNDEN GEÇİYORUZ”

Etkinlik kapsamında konuşan ve dijital dönüşüm sürecinde ayrışmak adına çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini dile getiren Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, gelecek yüzyıl için tarihlerinin en büyük değişiminden geçtiklerini dile getirdi.

Young, 2010 yılından beri elektromobilite konusunda çalıştıklarını ve her yıl bu alana yaklaşık 400 milyon avro yatırım gerçekleştirdiklerini, otonom sürüş alanında ise 2022 yılına kadar toplam 4 milyar avro civarında yatırım yapacaklarını kaydetti.

Bosch Mobilite Çözümleri İlk Donanım Satış Direktörü Gökhan Tunçdöken de değişen insan kaynağına katkı sağlamak adına üniversitelerle ortak projeler yaptıklarını, gençleri ileride talep edilen alanlara yönlendirmek amacıyla liselerle ortaklaşa çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.