Kolaboratif robot teknolojisiyle üretimde yaşanan gelişmeleri öğrencilere aktarmaya devam eden Universal Robots, Bursa’da bulunan ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları’nda verdiği seminerde öğrencilerle biraraya geldi ve ortaokul öğrencilerine ileri teknoloji yapay zeka ve cobot teknolojisini anlattı.

Etkinlik kapsamında iki cobot ile uygulamalar sergileyen firma, öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı.

Firma, cobot teknolojisiyle her zaman bir adım önde olunacağını anlatmak amacıyla ilkokuldan üniversiteye kadar eğitim kurumlarıyla yaptığı iş birliklerini sürdürmeyi hedefliyor.

“YENİ BAKIŞ AÇILARI KAZANDIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Universal Robots Türkiye ve MEA Ülke Müdürü Kandan Özgür Gök, geleceği yakalamak adına eğitim kurumlarıyla gerçekleştirdikleri iş birliklerine çok önem verdiklerini belirtti.

İnsan zekasını ve duyusunu temsil eden yapay zeka teknolojisiyle ilgili dünyada yaşanan gelişmeler, üretimde endüstriyel süreçleri de büyük bir dönüşüme hazırladığını kaydeden Gök, Türkiye olarak söz konusu değişiklikleri yakından takip etmemiz ve doğru zamanda uyum sağlayabilmemiz gerektiğini vurguladı.

Gök, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz de ülke olarak bu değişiklikleri yakından takip etmeli ve doğru zamanda uyum sağlayabilmeliyiz, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak hepimizin görevi. Çocuklarımızın teknolojiye olan ilgisi bizim motivasyonumuzu artırıyor. Temelden başlayarak ileri teknolojilerle ilişkin bilgi ve tecrübelerimizi aktarmak ve en önemlisi onlara farklı yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla bir araya geldiğimiz seminerde, cobot’larımızla çocuklarımızı buluşturduk ve onlarla harika bir zaman geçirdik.”