Bir domain adı aldığınızda, en az iki Hintli’nin size ulaşarak, yazılım önerdiğini belirten Octopod Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Balo, “Hindistan’da 100 milar dolarlık bir Pazar var. İşin başındayken Türkiye’de bu pastadan hak ettiği payı alabilir” dedi.

ROBOTİK KODLAMA MI, KODSUZ YAZILIM MI?

Robotik kodlama eğitiminin, teknolojinin hızına ayak uyduramadığını söyleyen Balo, No code ve no love yazılım sistemiyle bu sorunu aştıklarını anlatıyor. Balo, kodsuz yazılım sistemini dokuz saatte öğrettiklerini belirterek, mezunlarına bu konuda çalışacakları malzeme ve donanımı da vererek, yazılım sektörüne kazandıklarını ifade ediyor.

HİNDİSTAN MODELİ ANAHTAR MI?

Dünyada 10 ülkede distribütörleri olduğunu, 2.500 mezun verdiklerini belirten Şenol Balo, ABD’nin Hintli yazılımcıların saatine 450 dolar, AB’nin günlüğüne 900 avro ödediğine işaret ederek, “Bu işe yeni başlayan bir yazılımcının saati en az 125 dolardır. Yıllık 450 bin dolarlık (2 milyon 350 bin TL) kişisel gelirden söz ediyorum.  Türkiye’de bu işin yaygınlaşması, Türkiye’nin yazılım ihracatı anlamına geliyor. Türkiye’nin kurtuluşu Hindistan modelinden geçiyor” dedi.