OC Robotics tarafından geliştirilen snake-arm robotları havacılık, nükleer, petrokimya, güvenlik, inşaat gibi sektörlerde önemli işlerde kullanılıyor.    

Robotlar, 3 metreden fazla erişim ve 225 dereceden fazla eğilme imkanı sağlayarak bozulan boruların denetimi, tamiri, değişimi, kesim veya lazer kaynak işlemlerinin yanı sıra arama kurtarma ve temizleme gibi işlemleri yapabiliyor.

Esnek yapısı ve tasarımıyla dar ve tehlikeli alanlar ile insanların ulaşamayacağı noktalarda çalışmaya uygun olarak tasarlanmış robotlar, ağzındaki kamera ve lazer kesici ile en zor bölgelere rahatlıkla girebiliyor.

4 BİN SAATTEN FAZLA KULLANIM ÖMRÜ 

Nükleer santraller ya da uçak kanatlarının içi gibi tehlikeli noktalarda denetim yapmayı da mümkün kılan snake-arm robotlar, uzun süren Ar-Ge çalışmaları sonucundan hayata geçirildi.

Söz konusu robotların kolayca değiştirilebilen kollarının, zorlu endüstriyel uygulamalarda 4 bin saati aşan ömürlerinin olduğu kanıtlandı.

YILAN KOL ROBOTLARDA DÜNYADA LİDER

İngiltere’nin Bristol şehrinde 1997 yılında kurulan ve bugün GE Havacılık bünyesinde faaliyetlerine devam eden firma, kapalı ve tehlikeli ortamlar için dünyanın önde gelen snake-arm robotlarını tasarlıyor ve üretiyor.