Çin’in internet devi Baidu, otonom araçlarla yolcu taşıyan ilk şirket olarak, başkent Beijing’de sürücüsüz taksi hizmeti Apollo Go Robotaxi uygulamasını hayata geçirdi.

Halihazırda Beijing caddeleri ve sokaklarında 40 Apollo aracının hizmet verdiği, hizmet ağının da yaklaşık 700 kilometreye ulaştığı öğrenildi.

100 İSTASYON BULUNUYOR

Firmaya ait olan 100 civarında istasyon, başkentte mahalleler ile sanayi ve finans bölgelerinde konumlandı.

Firmanın GPS uygulaması veya Apollo Go uygulaması vasıtasıyla ücretsiz olarak robot taksi çağrılabiliyor. Aracın ön panelinde yer alan ekranda, yolculuğun başlangıç ve bitiş noktalarının yanı sıra gidilecek mesafe takip edilebiliyor.

100 BİNDEN FAZLA YOLCU TAŞIDI

Aracın sürüş şeridine girmesinin ardından ekranda aracın hızı, yolun hız sınırı gibi bilgiler görelebiliyor.

Sorunsuz bir şekilde yollarda olan robot taksilerin ayrıca, sürüş esnasında herhangi bir sarsıntıya neden olmaması da seyahat konforu açısından önemli bir avantaj olarak öne çıkıyor.

Halihazırda acil durumlarda müdahalede bulunacak güvenlik görevlisiyle beraber hizmet sunan aracın, zamana ihtiyacı olduğunu belirten uzmanlar, şerit değiştirme ve hız ayarlama işlevlerinin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyor. 

Daha önce Çin’in Changsha ve Cangzhou şehirlerinde de kullanılan firmanın robot taksileri, 2019'dan itibaren deneme sürüşü çerçevesinde 100 binin üzerinde yolcu taşıdı.