Uluslarası Robotik Federasyonu (IFR) tarafından yayımlanan Dünya Robotik Raporu'na göre, İngiltere, 2019 yılında üretimde kullanılan robotların payını artıran ülkeler listesine giremedi. 

ROBOT YOĞUNLUĞU SIRALAMASI NASIL OLUŞTU?

IFR'nin dünyanın en iyi 10 otomatik hale gelmiş ülkesinin yer aldığı listede, üretimdeki ortalama robot yoğunluğu olan 10 bin çalışan başına düşen robot sayısı 113 üniteye yükselirken, Singapur, 2019'da 918 ünite ile listenin ilk sırasında yer aldı.

İngiltere'nin, ilk 10'a ve diğer 11 ülkeyi içeren daha geniş listeye giremediği sıralamada ilk üç sırayı oluşturan Singapur, G. Kore ve Japonya'yı dördüncü olarak Almanya takip etti.

Avrupa ülkeri baz alındığında; sırasıyla İsveç 5., Danimarka 6., Belçika ve Lüksemburg ise ilk 10'a girmeyi başardı. Sonrasında ise İtalya 11., Hollanda 12., İspanya 13., Avusturya 14., Fransa 16., Slovakya 17., İsviçre 19., Slovenya 20. ve Finlandiya 21. olarak sıralandı.

"ORTAK BİR ÇABA GEREKİYOR"

Robotik ve otomasyon teknolojisini ilk kez satın alanlara hizmet veren Bot-Hive firmasının CEO'su Jacques Bonfrer, raporla ilgili olarak “En son IFR raporunda ortaya konduğu gibi durum üzücü. Birleşik Krallık, otomatikleşene kadar üretkenliğinin artmayacağı gerçeğini ne zaman anlayacak? Bir zamanlar böylesine güçlü bir sanayi ülkesi için, o kadar kötü bir şekilde geride kalıyoruz ki... İşleri yoluna koymak için iş dünyası, robotik ve finans endüstrileri ve bilhassa hükümetin ortak bir çabası gerekiyor." dedi.

Bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizen Bonfrer, sözlerini şöyle noktaladı:

"Bugün acı çektiğimiz korkunç pandeminin bize gösterdiği şey, robotların boşluğu doldurabileceği. İnsanlar artık robotların neyi başarabileceğini ve zor zamanlarda kendilerine nasıl yardımcı olabileceklerini daha fazla kabul ediyor. Robotlar bizi sıkıcı, tekrarlayan ve tehlikeli işlerden kurtarmak için üretimin başındalar. Endüstriyel dünyanın geri kalanı onları kucaklıyor. Birleşik Krallık, daha da geride kalmayı göze alamaz. Daha fazla vakit kaybetmeden harekete geçmeliyiz."