Tundra PIE Pro robotik pizza kamyoneti ile sınıfında benzersiz olarak pizza siparişlerini müşteriye giderken yolda hazırlamaktadır.

Toyota Tundra PIE Pro kamyoneti, Toyota Motorsport Teknik Merkezi (MTCI) tarafından dizayn edilmiş ve donatılmıştır. Projenin diğer destekçileri Plano Texas, Pizza Hut ve Nachi Robotik Sistemleri şeklindedir.

TOYOTA TUNDRA, ROBOTİK PİZZA MUTFAĞINA DÖNÜŞTÜ

Toyota Motorsport Teknik Merkezi proje ekibi Pizza kamyonetinin oluşturulmasında Tundra SR5 modeli ile işe başladı.

Kamyonetin arka şasesi tamamen sökülerek Tundra PIE Pro kamyoneti tasarımına uygun olarak yeniden oluşturuldu. Nachi Robotik mobil pizza fabrikasının eklenmesi ile oluşturulan yeni tasarımla robotik mobil pizza fabrikası aracın hidrojen yakıt hücreli elektrikli güç aktarımlı motorundan sağlanmaktadır.

Tundra kamyonetinin arka şasesi robotik pizza mutfağına dönüştürüldü. Tamamıyla kendi enerjisini kendi üretebilen robotik pizza mutfağında, buzdolabı, 2 adet Nachi MZ07 ve MZ07L robot ve portatif yüksek verimli pizza fırını üniteleri yer almaktadır. Tüm sistemin enerji ihtiyacı aracın hidrojen yakıt hücreli elektrikli güç aktarımlı motorundan sağlanmaktadır.

Bir pizzanın bu sistemde hazırlanması 6 ila 7 dakika arasında tamamlanmaktadır. Sipariş girildiğinde Nachi MZ07 robot buzdolabını açarak belirlenmiş pizzayı buzdolabından alarak pizza fırın konveyörüne besleme yapmaktadır. Daha sonra aynı robot buzdolabının kapağını manuel olarak kapatır.

Pizza fırınındaki pizza konveyörün hareketi ile fırın içerisinde gerekli pişme süresi boyunca fırın içerisinde hareket etmektedir. Pizza fırınının diğer ucunda yer alan Nachi MZ07L robot fırından çıkan pizzayı kesme tahtasına yerleştirerek kusursuz bir açıda 6 eşit dilime kesmektedir. Dilimlenen pizza yine aynı Nachi MZ07L robot ile pizza kutusuna yerleştirilerek kapağı kapatılır ve kamyonet üzerindeki müşterinin alabileceği bölüme transfer edilir.

SEMA 2018 etkinliği boyunca pizza servisi yapılmasa da yetkililer, bu sistemin hemen hemen her pizza restoranında kullanabileceğini belirttiler.

Hazırlayan: Oğuz Sert / Nachi Robotik Robot Bölümü Koordinatörü