Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’nin ikinci gününde demir çelik, makina imalatı, metal sektörlerinde robotlu çözümlerin mercek altına alındığı panelde konuşan Gedik Kaynak Geka Robot Bölümü Proje Mühendisi Ebru Çelikten, müşteri memnuniyetinin kendileri için bir başarı hikayesi olduğunu söyledi. Çelikten, bu kapsamda Gedik Kaynak’ın iki başarı hikayesinden örnek verdi. 

“Yüzde 90 başarı elde edebileceğimizi söylediğimiz için müşteri bizimle çalışmaya ikna oldu” diyen Çelikten, bakım için aradıklarında firmanın kendilerini tebrik ettiğini belirtti.  

Döküm, vana, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini ifaden eden Çelikten, yüzde 80’i kaynak ağırlıklı ama puntalama gibi işlemlerde yaptıklarını kaydetti.

Ar-Ge ekipleri ile birlikte iş birliği içinde çalıştıklarını dile getiren Çelikten, kirli ve tehlikeli dökümlü olan parçaları insan elinden alarak endüstriyel robotlar üzerinden gerçekleştirdiklerini anlattı. Çelikten, “Amacımız, ürün kalitesi ve verimliliği artırmanın yanı sıra sürekliliği sağlamaktır. Tehlikeli işlerde insan gücüne gerek kalmadan robotları kullanıyoruz. İnsanlar için sağlıksız olan ortamlarda yine robotlardan faydalanıyoruz.” dedi.