Robotların Amacı Üretimde İnsanlara Daha Fazla Yardımcı Olmak .İş dünyasının yeni personeli robotlar. Tekrarlanan görevlerden tutun da, ağır yüklerin kaldırılmasına kadar birçok avantaj sağlıyorlar. 

DEĞERLENDİRMEDE ÖZEN VE DİKKAT

Bir üretim hattı oluştururken etkin, verimli bir süreç ortaya çıkarmak için farklı adımların dikkatli şekilde analiz edilip değerlendirilmesi gerekir. Denkleme, mevcut robotların eklenmesi süreci bir o kadar karmaşık hale getirebilir. Bunu sistem içerisinde ideal ve güvenli olacak şekilde ve kesinlikle üretim hattında ki verimliliği düşürmeyecek şekilde yapılması gereklidir. Bu bilgiler dâhilinde ancak gerekli görülen analiz tamamlandığında, tüm sisteme yönelik bir yapı tanımlamak ve de uygulayabilmek mümkün olabilecektir. 

AKILLI ROBOTLAR

Robotlar akıllı olmalıdır.Fakat”akıllı" olmak ne anlama gelmektedir? Öncelikle bir robotun akıllı kararlar verebilmesi için çevresindeki ortam hakkında bilgi sahibi olması gereklidir. Bu bilgiye ulaşabilmek için robot; lazerler, kameralar, radar gibi bazı sensörlere ihtiyaç duymaktadır.Omron'un erken dönem mobil robotlarında, yoldaki nesneleri algılamalarını sağlamakta olan ve ileri yönlü bir ve yukarı aşağı tarama gerçekleştirebilen iki LIDAR sensörü bulunuyor.

İLERİYİ GÖREBİLMEK

Karmaşık iletişimleri yönetebilmek, bilgisayarların son derece iyi yapabildiği şeylerden birisi. Bir üretim ortamı içerisinde, filo yönetim sistemi tüm robotları verimli bir şekilde yönetebilir. Örnek verirsek, bazı robotlar çalışırken diğerlerinin şarj edilmesini, bu sayede de her zaman tam şarjlı bir robotun göreve hazır olmasını sağlayarak, optimum planlama gerçekleştirebilir.
Bu sistemler ayrıca özel robotlardan bilgi alabilmekte eğer robot yolun tıkalı olduğunu algılarsa yeni bir yol belirleyebilmekte ve sisteme yolun tıkalı olduğunu bildirebilmektedir. 

ENGELLERDEN KAÇINMA

Endüstriyel robotlar, tıpkı otomobillerimizdeki GPS sistemlerine benzer şekilde yollarını bulmak için haritalardan yararlanırlar. Robotlar, birebir kendi başlarına başarılı şekilde gezinmek için anlaşılır bir çevre haritası ile etraflarındaki öğeleri algılamak için sensörlere ihtiyaç duymaktadırlar.  Omron, robotlar forkliftler etrafında manevra yapmayı denediğinde bir durum ortaya çıktığını keşfetti. 

RAHAT OLUN VE BIRAKALIM İŞİMİZİ YAPSINLAR 

En büyük kaygı, robotların işlerini ellerinden alacağından korkmaktır.  Fiziksel güç içeren manuel görevlerde robotların ağır işleri üstleneceklerine sevinmemiz gerekir.  Basit deyimle; en son ne zaman çamaşırlarınızı yıkamaya nehre gittiniz? Ya da siz de kirli çamaşırlarınızı çamaşır makinesine mi atıyorsunuz? O halde rahat olalım bırakalım tekrar eden ve tehlikeli işleri robotlar yapsın.