Tezmaksan Akademi Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, sanayide robotlu otomasyon kullanımının pandemi ile beraber arttığını ve aranan mesleki becerileri değiştirdiğini ifade etti.

"SOSYAL FAYDA SAĞLAMAYI AMAÇLIYORUZ" 

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak beş yıldır ücretsiz eğitim programları ile sektöre istihdam desteği sağlayan Tezmaksan Akademi’nin Covid-19 etkisinde geçen son bir yılını değerlendiren Aydoğdu, şöyle konuştu:

"İstanbul, Ankara ve İzmir’deki şubelerimizde verdiğimiz eğitimi, üniversite ve liselerle iş birliklerimiz kapsamında uyguladığımız müfredatı pandemi ile birlikte dijitale taşıdık. Mart ayından bu yana 67 webinar düzenledik. Pandemi, eğitim alma gerekçelerini değiştirirken, robot, otomasyon, kodlama tabanlı eğitimlere ilgiyi artırdı. Çünkü sanayide robotlu otomasyon kullanımı pandemi ile birlikte arttı ve bu durum da aranan mesleki becerileri değiştirdi. Sürdürülebilir insan kaynağı için çalışmalarımıza her koşulda devam etmeyi sürdüreceğiz. Buradaki amacımız ülkemize ve insanımıza karşı sosyal fayda sağlamak." 

"ÜLKEMİZİ, SANAYİDE BİR ÜST KULVARA TAŞIYACAĞIZ"

İşletme verimliliğinin olmazsa olmazlarının sermaye, teknolojik gelişmeler ve kalifiye insan kaynağı olduğunu aktaran Aydoğdu, Akademi olarak ana amaçlarının kalifiye personel yetiştirilmesine yardımcı olmak olduğunu dile getirdi. 

Aydoğdu, ‘Kariyer bizimle başlar’ mottosuyla çıktığımız bu yolda tüm teknolojik gelişmeleri arkamıza alarak Akademi çatısı altındaki tüm bireylere farklı disiplinler altında eğitimler veriyoruz. Meslek lisesi öğrencilerine, meslek yüksekokulunda ilgili bölümlerde okuyanlara, mühendislik fakültesinde eğitim gören gençlere ücretsiz CNC eğitimleri düzenleyerek eğitimli insan kaynağı oluşturacağımıza ve ülkemizi sanayide bir üst kulvara taşıyacağımıza inanıyoruz. Bunun yanı sıra şirketimizin düzenlediği eğitim faaliyetleri ile iş birliği içerisinde bulunduğu firmalar adına sanayi sektöründe köprü oluşturmak da bir diğer görevimiz. Bu nedenle eğitim programlarımızı 2021 yılında da aralıksız sürdüreceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.