Mercedes-Benz Türk, bünyesinde staj yapan robot operatörlerini Hoşdere Teknik Eğitim Merkezi'nde kapsamlı bir eğitimden geçirerek mesleğe hazırlıyor.

EĞİTİMİN ARDINDAN BİRİMLERDE DEVAM EDİYORLAR

Firmanın İstanbul’daki Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda yer alan Hoşdere Teknik Eğitim Merkezi'nde staj gören stajyerlerin temel seviye KUKA endüstriyel robot programlama eğitimlerini tamamladığı ifade edildi.

Teorik ve pratik eğitimlerden geçen ve eğitimlerini tamamlayan stajyerler, uygulamalı eğitimlerine devam etmek için ilgili üretim birimlerine yönlendirildi.

Stajyerlerin yanı sıra çalışanların da eğitim aldığı 2 bin 650 metrekare alan üzerine kurulu Merkezin sadece İstanbul lokasyonunda 13 eğitim atölyesi bulunuyor.

ENDÜSTRİ 4.0'A UYGUN OLARAK GÜNCELLEDİ

Üretim süreçlerindeki değişimlere paralel eğitim içeriklerinin haricinde tüm atölye ve laboratuvarlarını yeni yatırımlarla güçlendiren firma, yeni eğitim atölye ve laboratuvarları da kuruyor.

Firma yakın geçmişte mevcut mekatronik laboratuvarını Endüstri 4.0 eğitimleri sunulmasına yönelik yeni yatırımlarla güncelleyen, robot operatörlerine ve mühendislerine eğitim veren bir robot atölyesi kurmuştu.