İSTANBUL (AA) - Gelecek nesilleri teknolojinin temel yapı taşı durumundaki kodlama eğitimiyle buluşturmak için yürüttüğü 1010 Kaşif Projesi kapsamında Kuveyt Türk, Türkiye'nin dört bir köşesinde öğrencilerle buluşmayı sürdürüyor.

Kuveyt Türk tarafından, Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak Türk Kızılayı ile iş birliği yaparak ortaokul öğrencilerine kodlama ve robotik eğitimi veriyor.

Banka tarafından yapılan açıklamada;  Kocaeli İstiklal Ortaokulu, 1010 Kaşif Gönüllüleri Çocukları Eğitimi, Kızılay Toplum Merkezi Eğitimi ve Türkiye İzcilik Federasyonu İzcileri Eğitimi aşamalarını bitiren Kuveyt Türk'ün, en son olarak da İskenderun Hanife Uysal Ortaokulu öğrencileriyle buluştuğu belirtildi.

Kuveyt Türk çalışanlarının katkıda sağladığı proje kapsamında, temel kod yazımına ek olarak çocuklara verilen kod senaryolarıyla çok sayıda farklı alanda uygulamalı kodlama ve robotik eğitimi gerçekleştiriliyor. Tam gün süren eğitimler süresince "Adımızı Yazalım, Deniz Feneri, Sokak Lambası, Alkışla Yanan Lamba, Trafik Işıkları, Park Sensörü, Tren Geçiş Kontrolü, Gece Lambası, Oyun Hamuru ve Renkler" olmak üzere 10-15 yaş grubuna yönelik eğlenceli, eğitici ve öğretici çeşitli uygulamalar gerçekleştiriliyor.

TEKNOLOJİNİN TEMEL YAPI TAŞINI ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GETİRİYOR

Açıklamada görüşlerine başvurulan Kuveyt Türk İK, Strateji ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, hayallerindeki geleceği değerleriyle kodladıklarını dile getirdi.

Kod yazmanın teknolojinin temel yapı taşlarından olduğuna dikkat çeken Demir, gittikleri her okulda çocukların ilgileri ile bu alandaki yeteneklerini gördükçe ne denli doğru bir iş yaptıklarının farkına vardıklarını söyledi. 

Proje aracılığıyla gelecek nesilleri yarının mesleklerine hazırlamayı hedeflediklerini dile getiren Demir, 1010 Kaşif Projesi ile çocuklara çağın gerekliliği olan kodlama ve robotik eğitimini aktarırken aynı zamanda onlarda teknolojiyi bilinçli ve ölçülü kullanma, sadece tüketen değil, aynı zamanda üreten ve yöneten bir anlayışın yaygınlaşmasını hedeflediklerini söyledi.

EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER ARKADAŞLARINA KODLAMA ÖĞRETİYOR

Kuveyt Türk'ün eğitim sonunda okullara hediye verdiği 1010 Kaşif Kodlama Kiti sayesinde yazdıkları tüm kodları çocuklar, maketler üzerinde de hayata geçirerek kodlama ve robotik eğitimlerine devam ediyor.

Eğitim alan öğrencilerin okullarındaki diğer öğrencilere de kodlama eğitimi vermesi şeklinde  kurgulanan projeyle, okullardaki tüm öğrencilerin kodlama öğrenmesi hedefleniyor. Her sene en az 50 devlet okulunda kodlama ve robotik eğitimi verilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında Türkiye'nin dört bir yanındaki okullara kodlama ile robotik eğitimi veren Kuveyt Türk, gerçekleştirdiği eğitim ve donanım desteğiyle yeni gelecek nesilleri geleceğin mesleklerine hazırlamayı planlıyor.

10-14 yaş grubundaki meraklı kaşifleri kapsayan kodlama ve robotik eğitimiyle bu sene en az 1010 kaşifin yetiştirilmesi ve meraklı kaşiflere bilimi anlama ve uygulama fırsatı sunması bekleniyor..

Projenin ana hedef kitlesini devlet okulları ile başta yatılı ilköğretim bölge okulları olmak üzere ortaokul çağındaki çocuklar oluşturuyor.