Imetron şirketinin araçların yollarını her zaman bulabilmeleri için Pepperl+Fuchs PGV konumlandırma sistemini kullanmakta. Mekatronik alanında uzman bir şirket olan Freiburg merkezli imetron'un Proje Yöneticisi Markus Mayr konu hakkında  şu açıklamalarda bulundu:  " Farklı bir çağrışım ile yola çıkarak endüstriyel alanda yer alan araç serimizin ismini, uzun kulakları ile ünlü yük hayvanından esinlenerek "DONKEYmotion" olarak seçtik. Neden dersek aslında özelliği tıpkı bir eşek gibi tonlarca yükleri üstlenip, taşıyabilmesi. Yükünün çok olmasıonun hakeretini kısıtlamıyor aksine Donkey ike herhangi bir yöne dönebilme, bulunduğu yerde dönebilme, değişken bazlı yarıçaplı eğriler çizebilme özellikleri ile herzaman çok çevik.  Bu üstün güç ve sınırsızlığın ardında, normal tekerleklerin aksine Mecanum tekerlek ile  uçtan uca süreklilik arz eden, tekerlekte gizli. İşte bu tekerlek, jantın üzerinde mevcut tekerlek dingiline 45 derecelik açı oluşturacak şekilde döner. Varil biçimindeki silindirler monte edilmiştir. Bu her bir tekerleğin dönme yönünü ve dönme hızını, bir kontrol paneli üzerinden tek tek belirler, bu olanak ile de son derece yüksek bir yüzey hareketlilik sağlanır. Donkey ile manevra yapabilmek için herhangi bir alana ihtiyaç kalmaz.

TEKNOLOJİNİN ÖNCÜSÜ

Donkey aracının diğer modelinde, bant yerine yalnızca özel QR kodlarının okunmasını gerektirrmekte. PGV100, yüksek esnekliğe sahip olması ile bu kaçınılmaz oluyor. imetron, bir LED aydınlatma ve 2-D kameradan oluşuyor ve herhangi bir araç tipinde sensör, AGV'nin belirlediği yol üzerinde ki bir bandı, tam konum olarak belirleyebilmesi için zeminde yer alan Veri Matrisi kod bandını okuyor. Donkey aracının diğer modelinde ise bant yerine sadece özel QR kodlarının okunması gerekmekte. Bu durumda sensör, koddan hassas konum belirlemeye ilave olarak aracın yönünü de belirleyebiliyor. Yani Donkey'in bir koddan diğer koda bağımsız oalrak gidebildiğini fark ediyoruz. Mesela montaj için ağır bir bileşen sağlamak suretiyle tanımlı bir yere yüksek hassaslıkta "park edebilmekter. Bu anlamda PGV sistemi, yansıtıcılığı yüksek ve güvenilir yol takibi ile birlikte, hassas konumlandırma sağlıyabilmekte. 

Mayr uygulamayı açıklamaya şu şekilde devam ediyor: "Araç kontrol bağlantısı PGV'nin CANopen desteği sayesinde hızlı bir şekilde gerçekleşmiş durumda. Böylelikle genel olarak, sensörün tak-çalıştır farkı sayesinde montaj son derece basit şekilde tamamlanıyor. Ve yine buna ilave olarak, Pepperl+Fuchs tarafından üretilen PGV, dayanıklılığıyla imetron'daki uzmanları etkilemeyi başarmıştır."

HER ZAMAN DONKEY

imetron,  ağır işlere uygun ve 10 tona kadar yük taşıyabilme özelliğine sahip Donkey,  aracına kadar tüm boyutlardaki makinelerde kullanılabiliyor. Ürünün Proje Yöneticisine göre Donkey'lerin popülerliği artarak büyüyecek çünkü intralojistiğe ilave olarak müşterilerinin pek çok farklı alandan gelebildiğini ifade etmekteler. Örnek olarak ise tiyatrolarda kullanılan döner bir sahneyi ve ticaret fuarlarında ki sunumları gösteriyor. Bir mobil montaj plakası olarak hareket edebilen özelliği yanında aynı şekilde, araç değiştirme kamyonu olarak kullanılabilme özelliğine sahip olduğunu ifade etmekteler.