Huawei, Çin’in Vuhan kentinde Wuhan Optics Valley New Development International Center’da hizmete açtığı satış mağazasında 7/24 hizmet sunan ikisi kolaboratif robot olmak üzere üç adet robot çalışıyor. 

Müşteriler, mağazanın girişinde bulunan ekrandan siparişlerini verdikten ve ödemelerini yaptıktan sonra sipariş edilen ürünü arka kısımda bulunan ve kendi etrafında 360 derece dönebilen büyük robotik kol temin edip ön taraftaki kolaboratif robotlara veriyor, onlar da ürünü müşterilerin alması için teslimat camına bırakıyor.

OTOMATİK ENVANTER KONTROLÜ YAPILIYOR

Çevrimiçi siparişleri ve yerinde satın alımları destekleyen insansız mağaza, markaya ait akıllı telefon, kulaklık ve akıllı saat gibi ürünlerin satışını gerçekleştiriyor.

Operasyonların personeller tarafından denetlenmesine ihtiyaç duyulmayan mağaza, 24 saat otomatik envanter kontrolü ve akıllı zamanlama yönetimi gibi özelliklere sahip.

Mağazanın dairesel olarak tasarlanan mimari temasının yanı sıra dış cephesi güvenlik açısından 360 derece kurşun geçirmez camla korunuyor.

“UYGULAMALAR DAHA KOLAY” 

Konuya ilişkin olarak robot kollarını sağlayan Wuhan merkezli Cobot CEO’su Miao Li, depolarda, eczanelerde ya da gıda firmalarında bulunan nesneleri yakalamaya kıyasla, cep telefonun da prosesin daha kolay olduğunu belirterek, “Standart boyutlu kutular ve her kutudaki telefon modelleri sabit.” dedi.

Cobot firması, endüstriyel robotlar için 3D görüş, kuvvet kontrolü, akıllı algılama ve esnek tutma teknolojilerine odaklanıyor.